Ping nasıl düşürülür?

malcona1234

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar;
İnternete kablosuz bağlanıyorum ping değerlerim hep 110 120 arası. İnterneti kimse kullanmasa bile altyapıda herhangi bir sıkıntı yok.

Sizce internet hızımı arttırsam pingim düzelir mi?

İnternet hızıyla bir alakası var mıdır?

Ya da bir çözüm öneriniz var mıdır?

Kablosuz bağlantımı Wireless ile yapıyorum fakat kablosuz bağlanma çeşitlerinde başka yöntemlerde varmış o yöntemleri kullansam daha iyi alır mı sizce?

Çünkü wiereless bilgisayar içinde değil de kablolu bir şekilde USB girişinden yaptım başka bir çeşidi var mıdır lütfen önerir misiniz?

Rankım çok iyiyken bir taşınma durumunda internetim hızı da düştü serverlardan da uzaklaştım ping aşırı arttı ani artışla da karşı karşıyayım.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi tam hatırlamıyorum ama 90 - 100 olması lazım, kullandığım dandik bir Wi-Fi adaptörüydü.

Wi-Fi adaptörlerinde zaten değişik bende de bir adaptör var 60 lira falan almıştım şimdi bayağı pert ama USB giriş kısmına takıp çeksin diye yapıyorum bunun bilgisayarın iç kısmına takılanlarda varmış herhalde anakartta.

Wi-Fi adaptörlerinde zaten değişik bende de bir adaptör var 60 lira falan almıştım şimdi bayağı pert ama USB giriş kısmına takıp çeksin diye yapıyorum bunun bilgisayarın iç kısmına takılanlarda varmış herhalde anakartta.
En iyi verimi kablolu da alırsınız, kablolu hiç denediniz mi ?

En iyi verimi kablolu da alırsınız, kablolu hiç denediniz mi?

Ya deniyemiyorum modem ile aramda en az 15 metre var 2 oda var çekince evin içinde çok çirkin bir görüntü oluşuyor modemi bilgisayar ile aynı odaya almaya çalıştım öyle yapacaktım fakat bu seferde internet prizi çalışmadı sadece oradaki priz çalışıyor çok saçma anlamadım.

Merhaba arkadaşlar;
İnternete kablosuz bağlanıyorum ping değerlerim hep 110 120 arası. İnterneti kimse kullanmasa bile altyapıda herhangi bir sıkıntı yok.

Sizce internet hızımı arttırsam pingim düzelir mi?

İnternet hızıyla bir alakası var mıdır?

Ya da bir çözüm öneriniz var mıdır?

Kablosuz bağlantımı Wireless ile yapıyorum fakat kablosuz bağlanma çeşitlerinde başka yöntemlerde varmış o yöntemleri kullansam daha iyi alır mı sizce?

Çünkü wiereless bilgisayar içinde değil de kablolu bir şekilde USB girişinden yaptım başka bir çeşidi var mıdır lütfen önerir misiniz?

Rankım çok iyiyken bir taşınma durumunda internetim hızı da düştü serverlardan da uzaklaştım ping aşırı arttı ani artışla da karşı karşıyayım.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Ethernet kablosu kullan, kablosuzda sinyal kaybı yaşarsın. Altyapın VDSL veya ADSL ise ping çıkması normal ama fiberse sorun farklıdır. Modemini değiştirmeyi dene eski modemlerde sıkıtı olur. Eğer illa kablosuz kullanacaksan modemi kendine yakın tut. Modemini kapalı yerlere koyma ısınır ve sinyal azalır. Modemle aranda elektronik, mobilya, duvar veya farklı eşyalar varsa modemi uzaklaştır veya eşyaları kaldır. Modemin yeniyse, açıktaysa fakat hala ısınıyorsa bir fan takmayı deneyebilirsin yapanlar var (veya kendinden soğutucusu olan modemler de var kalitelisinden al). Eğer tüm bunları yapmana rağmen sorun devam ediyorsa servis sağlayıcınla iletişime geç. İnternet hızını artırmak çok düşük oranda etki eder ama oyun için download ve upload hızınız iyileşir artırabilirsiniz.

Ethernet kablosu kullan, kablosuzda sinyal kaybı yaşarsın. Altyapın VDSL veya ADSL ise ping çıkması normal ama fiberse sorun farklıdır. Modemini değiştirmeyi dene eski modemlerde sıkıtı olur. Eğer illa kablosuz kullanacaksan modemi kendine yakın tut. Modemini kapalı yerlere koyma ısınır ve sinyal azalır. Modemle aranda elektronik, mobilya, duvar veya farklı eşyalar varsa modemi uzaklaştır veya eşyaları kaldır. Modemin yeniyse, açıktaysa fakat hala ısınıyorsa bir fan takmayı deneyebilirsin yapanlar var (veya kendinden soğutucusu olan modemler de var kalitelisinden al). Eğer tüm bunları yapmana rağmen sorun devam ediyorsa servis sağlayıcınla iletişime geç. İnternet hızını arttırmak çok düşük oranda etki eder ama oyun için download ve upload hızınız iyileşir artırabilirsiniz.

Ethernet kablosu kullanacağımda sorun şu an farklı prizde sıkıntı var nedense odamdaki internet sağlayıcı priz çalışmıyor sadece 1 yerdeki çalışıyor oda aramda 15 metre var nereden baksan şu an bunu çözmeye çalışıyorum.

Bilgin varsa yardımcı olursan sevinirim.

Ethernet kablosu kullanacağımda sorun şu an farklı prizde sıkıntı var nedense odamdaki internet sağlayıcı priz çalışmıyor sadece 1 yerdeki çalışıyor oda aramda 15 metre var nereden baksan şu an bunu çözmeye çalışıyorum.

Bilgin varsa yardımcı olursan sevinirim.
Prizi bir uzmana göster türktelekomu ara teknik servis gelsin evine. Alternatif olarak şöyle bir çözüm uygulayabilirsin. Evlerde telefon kablosu geçen yerler oluyor duvarların için. Eğer odanda priz varsa mutlaka oraya da ulaşıyordur. Bir usta ile dikkatlice oradan kendi odana kablo çekebilirsin kötü görüntü de oluşmaz. Ben öyle yaptım.
Ayrıca altyapın nedir şuradan sorgular mısın? İnternet, Mobil Başvuru | Türk Telekom Kapsama Haritası (Adresin gözükmesin yazıyla yaz fotoğraf koyma) Bir de hız testi yapıp atar mısın?

Prizi bir uzmana göster Türk Telekom'u ara teknik servis gelsin evine. Alternatif olarak şöyle bir çözüm uygulayabilirsin. Evlerde telefon kablosu geçen yerler oluyor duvarların için. Eğer odanda priz varsa mutlaka oraya da ulaşıyordur. Bir US'ta ile dikkatlice oradan kendi odana kablo çekebilirsin kötü görüntü de oluşmaz. Ben öyle yaptım.

Nasıl yani alternatif olarak dediğin çözüm yolunu tam anlayamadım duvarların içinden mi demek istedin.

Nasıl yani alternatif olarak dediğin çözüm yolunu tam anlayamadım duvarların içinden mi demek istedin.
Duvarın içinden kablolar geçer zaten onu dedim. Oradan yolunu bularak geçirebilirsin uzman biriyle sorumluluk sana ait tamamen. Ama dediğim gibi modemi yanına çekmen sağlıklı olacaktır. Altyapı ve hız testi bilgisini atar mısın? İnternet, Mobil Başvuru | Türk Telekom Kapsama Haritası

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı