Ping Sorunu

Coulsonn

Hectopat
Daha fazla  
Son zamanlarda oyunlarda aşırı derecede ping artışı meydana geldi ve rahatsız olmaya başladım (akk de değilim).Ping artıyor ve oynayışımıda etkilemeye başladı. İnternet hızımı test etmek için öylesine bir şey indiriyim dedim ve oldukça şaşırdım pingim arttığına rağmen internet hızım artmış eskisinden daha hızlı indiriyorum ve bana tuhaf geldi ama dediğim gibi sorunum oyunlarda bu oyunlardaki pingi düşürmenin bi yolu yok mu neden böyle? Aşırı derecede rahatsız oluyorum. Ping düşürmeyle ilgili 5-6 yöntem denedim işe yaramadı yardımlarınızı bekliyorum...

Öncelikle arka planda çalışan uygulamaları kapatmayı düşünebilirsin belki bu programlar senden habersiz indirme yapıp ping artışına sebep oluyor olabilir. Bunun için Çalıştır'a msconfig yazıp oradaki başlatma sekmesinden istemediğin programların yanındaki tiki kaldır böylece bilgisayarın açıldığında bu programlar açılmayacak ve hızlı bir başlangıç + arka plandaki gereksiz uygulamalardan kurtulmuş olacaksın. Tavsiyem hepsini kaldırmandır fakat gerekli olanları kendin seçebilirsin.

İkinici seçenek bilgisayarına son zamanlarda bir malware vb. program yüklemiş olabileceğindir veya bilgisayarına virüs bulaşmıştır bi el atıp anti-virusün veya combo-fix gibi yazılımlarla bunu kaldırmayı denemelisin.

Ayrıca eğer torrent kullanıyorsan açık bırakmamaya çalış çünkü torrent otomatik upload yapar ve çok büyük bant genişliği harcayabilir.

Son olarak da servis sağlayıcını arayıp sorununu dile getirmen. Şahsen benim başıma da benzer bir olay geldi ve TTNet'i aradım. Profil güncellemesi yapıp sorunumu düzelttiler.

Ayrıca wifi kullanıyorsan şifreni değiştir belki birileri giriyordur hani belki bi ihtimal :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı