Pingi en aza indirmek için ne yapılır?

Agony1376

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir sürü şey gördüm internette. OpenWrt kurup SQM açmak gibi QoS ayarı yapmak gibi. Ben bunlardan hangisini yapmalıyım? 50 Mbps internetim var. 47 50 arası alıyorum ama şu gereksiz TV+ kutusu açılınca pinigim artıyor ve 5 kişi Netflix YT'ye bağlanınca da ping coşuyor. Bu SQM ve QoS ayarlarından sonra bufferbloat testinde 1 gibi değerler çıkıyor insanlarda. Modemim Huawei Superonline. Ne ayarları yapayım? Bir sürü video var güvenemiyorum @Disty

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce internet hızınızı yükseltin.
Kullanım şeklinize göre 50 Mbps net bir şekide yetersiz.

Daha sonra OpenWRT destekleyen bir router alıp SQM QoS ile kullanabilirsiniz ama Huawei altyapıda QoS ile uğraşmaya çok gerek olmuyor genelde.

Son düzenleme:
İlk önce internet hızınızı yükseltin.
Kullanım şeklinize göre 50 Mbps net bir şekide yetersiz.

Daha sonra OpenWrt destekleyen bir router alıp SQM QoS ile kullanabilirsiniz ama Huawei altyapıda QoS ile uğraşmaya çok gerek olmuyor genelde.

Hocam aileme söyledim fiyat farkı ne kadar olur acaba? Çok fazla olmazsa alabilme inkanımız olduğunu söylediler.

Hocam aileme söyledim fiyat farkı ne kadar olur acaba? Çok fazla olmazsa alabilme inkanımız olduğunu söylediler.

Turkcell'de fiyatlar bu şekilde gözüküyor:
Minimum 100 Mbps alın.

Screenshot_20230305-173155_Firefox.png

Turkcell'de fiyatlar bu şekilde gözüküyor:
Minimum 100 Mbps alın.

Eki Görüntüle 1691003

Hocam bende şu an 50 Mbps TV+lı paket var aileme ne kadar ısrar etsemde TV + ı iptal etmeyiz diyorlar. Ben şimdi geçiş talep etsem bu fiyatlar gibi bir fark mı olur, yani 20 30 TL gibi mi? @Disty

Hocam bende şu an 50 Mbps TV+lı paket var aileme ne kadar ısrar etsemde TV + ı iptal etmeyiz diyorlar. Ben şimdi geçiş talep etsem bu fiyatlar gibi bir fark mı olur, yani 20 30 TL gibi mi? @Disty

Turkcell paketlerine bakınca TV+ ekstra 35 TL ekliyor gibi gözüküyor.
Müşteri hizmetlerini arayıp hız yükseltmek istyoruz diyince yardım ederler.

Türkcell sitesinde böyle bir kampanaya var ama sadece yeni müşterilere özel gözüküyor:

Screenshot_20230305-190445_Firefox~2.png

Size büyük ihtimalle bu paketlere geçiş sunacaklar:

Screenshot_20230305-190726_Firefox~2.png

Screenshot_20230305-190740_Firefox~2.png

Turkcell paketlerine bakınca TV+ ekstra 35 TL ekliyor gibi gözüküyor.
Müşteri hizmetlerini arayıp hız yükseltmek istyoruz deyince yardım ederler.

Turkcell sitesinde böyle bir kampanaya var ama sadece yeni müşterilere özel gözüküyor:

Eki Görüntüle 1691138

Size büyük ihtimalle bu paketlere geçiş sunacaklar:

Eki Görüntüle 1691137
Eki Görüntüle 1691135

Hocam ailem gereksiz TV+'ı asla iptal ettirmeyiz dediler. Bizde şu anda 180 TL'lik paket varmış, 50 Mbps TV+ giriş paketi. Babam arayıp soracak, yarın bir kere aramasını söyledim. Yeni tarife alacakmış gibi aramış 260 TL demişler, 12 ay sonra artacak demişler. Paket yükseltme daha mı uygulana gelir tarife değiştirme mi?

@Disty

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam bu videoya bakabilirsiniz.
Bir de internet kablosu da epey fark ettirir. Bence 45 50 o kadar yüksek bir ping değil bunu sabit kullanırsanız rahatsız edici olmaz.
Ucuz internet içinse Turknet gayet iyi altyapının desteklediği en hızlı interneti 130 tlye veriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hocam bu videoya bakabilirsiniz.
Bir de internet kablosu da epey fark ettirir. Bence 45 50 o kadar yüksek bir ping değil bunu sabit kullanırsanız rahatsız edici olmaz.
Ucuz internet içinse TurkNet gayet iyi altyapının desteklediği en hızlı interneti 130 TL'ye veriyor.

Hocam 2 senelik sözleşme var Superonline'yle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı