Pini kırık işlemci sorun yaratır mı?

1yusuf_dslk

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam. RX 6500 XT Ryzen 5 5500'lü sistemimi 9 ay önce topladım bilgisayarcı sistemi toplarken işlemcide en alt sağ köşesinde olması lazım bir pin yamuktu adam takarken kırıldı. 9 aydır Valorant, CS:GO, Dying Light, Forza Horizon 5, GTA 5, Minecraft oyunlarında alması gereken FPS'i tam takır alıyordu FPS ve performans açısından hiçbir zaman sorun yaşatmadı Valorant vs 300-350 FPS falan alıyor hala da. Soracağım soru 9 ay kullandım sorun yoktu ileriki zamanlarda sorun çıkarır mı? Bir forum sayfasında okudum işlemcilerin pin sayıları aslında azmış. Geri kalan köşedeki pinler anakartın kalıbına otursun diye yapılmış yani işlevsiz hiçbir ile yaramayan pinlermiş bu doğru mu?
Şimdiden teşekkürler

Çalışıyosa hiç dokunmayın. Çalışan şeyi bozmaya gerek yok.

Yaratmaz, tam olarak öyle değil ama köşedeki pinlerin kritik bir işlevi yok.

İllaki bir sorun yaratır. Bir özelliğiyle ilgili olabilir ve belki kullanmadığınız bir özelliktir bilemeyiz. Ama görüntü geliyor ve normal kullanıma etki eden bir durum farketmediyseniz kullanmaya devam edebilirsiniz.

Rezerve pinlerden birine denk geldiyse sorun olmaz. Soketin datasheet'ine bakmayı dene.

Sorun çıkartır tabikide. İşlemci tam olarak güç alamaz.
İşlemci gereken gücü alamasaydı sistemde ani kapanma yaşanırdı. AM4'lerin pin diagramına bakmadan böyle bir düşünceye nasıl vardın?

Sağ ve sol alt pinlerde bazıları işlevsiz pinler onlardan birine denk gelmiş.

Alakası yok. İşlemci tam güç alamazsa ani donmalar yaşanır. Daha çok araştırmaya davet ediyorum sizi.

Ben sizi daha çok araştırmaya davet ediyorum. Pinlerin hepsi aynı işlevi yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…