Herkese iyi günler dilerim, yeni bir sistem almıştım 2.el. Alalı 2 hafta falan oluyor işlemcinin çok ısındığını görüp sistemi söküp temizleyecektim. Aldığım arkadaş bana termal macunu yeni sürüldü demişti fakat işlemci fanını sökmeye kalkarken, fanı şaha sola çevirip çıkariyim derken işlemci fanı ile beraber işlemcide fana yapışık halde geldi. Panik yapmadım sistemi temizledim her şeyi yerine taktım bilgisayar açılıyordu ama görüntü gelmiyordu işlemci pinlerinden kırılan yamulan vardır diye düşündüm. Müdahale etmeden çok bilen mahalle bilgisayarcısına götürdüm
. Baktı baktı ben buna bir şey yapamam işlemci çöp dedi bıraktı. Eve geldim başladım işlemci pinlerini düzeltmeye yamuk olanları düzelttim fakat bir tanesi koptu dedim işte şimdi naneyi yedik işlemci çöp. Fakat işlemciyi yerine taktığımda bilgisayar açıldı mavi ekran verir mi acaba diyerek yük altına soktum oyun oynadım vs. bir sıkıntı olmadı.
Sizlere sorum;
İşlemcide bir pin yok kırık, fakat sistem çalışıyor. Bunun bir zararı olur mu performansınada etki etmedi konuyla bilgili olan abilerim dostlarım yanıtlarsanız sevinirim.