Python kurulumunda add to path seçeneğini seçmediyseniz normal. Aşağıdaki adımları takip edin.
(Python versiyonunuz 3.11.X olarak varsayıyorum)
1. Ayarlar -> Sistem -> Hakkında -> gelişmiş sistem ayarları (sağ tarafta)
2. Ortam değişkenleri.
3.... Kullanıcısı için kullanıcı değişkenleri altından "Path" üstüne çift tıkla.
4. Yeni butonuna tıkla.
5.
Python kurulumunda add to path seçeneğini seçmediyseniz normal. Aşağıdaki adımları takip edin.
1. Ayarlar -> Sistem -> Hakkında -> gelişmiş sistem ayarları (sağ tarafta)
2. Ortam değişkenleri.
3.... Kullanıcısı için kullanıcı değişkenleri altından "Path" üstüne çift tıkla.
4. Yeni butonuna tıkla.
5.
1. ayarlar -> sistem -> hakkında -> gelişmiş sistem ayarları (sağ tarafta)
2. ortam değişkenleri.
3.... Kullanıcısı için kullanıcı değişkenleri altından "path" üstüne çift tıkla.
4. yeni butonuna tıkla.
5.
Hocam dediklerinzin hepsini dün denedim, büyük ihtimal gözden kaçırdığım bir nokta var. Yine de teşekkür ederim. Dediklerinizi yeniden deneyeceğim ama 2. defa belki işe yarar.
1. ayarlar -> sistem -> hakkında -> gelişmiş sistem ayarları (sağ tarafta)
2. ortam değişkenleri.
3.... Kullanıcısı için kullanıcı değişkenleri altından "path" üstüne çift tıkla.
4. yeni butonuna tıkla.
5.
Python'u kendi sitesinden indiriken yükleme ekranında add path seçeneği çıkar, onu seçip yönetici yükle dersen kendisi otomatik ekler. En kesin çözüm budur bence. Ben her türlü denedim, en son bu oldu.