Piyade subaylık için kolay üniversite bölümü önerisi

emir838

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, YKS sınavına gireceğim. Amacım piyade subay olmak, o da her türlü lisans bölümünü kabul ediyor. En basit şekilde bitirebileceğim, kolay bir bölüme ihtiyacım var. Hangi bölümler benim için uygun olur?

Kara harp Okulu

SUTASAK'tan en çok tarih ve iktisadi idari bilimler bölümlerinden subay çıkar.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım veya Halkla İlişkiler ve Reklamcılık gibi bölümler okunması en kolay bölümlerdir. Ben olsam MSÜ Kara Harp Okulu'nu seçerdim ancak başka bölüm okuyup dışarıdan subay olmak da bir seçenek. Bu durumda tercih sana kalmış.

Bazı bölümler daha fazla alınıyor. Hukuk zordur ama hukuktan alım diğerlerine göre daha fazla. Hangi okul olduğu pek fark etmiyor ama okul içindeki derecen önemli. Okulu bitirdikten sonra jandarma için ALES'e başvuru yapman lazım. Direkt neden subaylık okuluna girmiyorsunuz? AYT 150.000 sıralama istiyor TYT de 450.000 İngilizceniz iyiyse 4 yıl yatılı okuyorsunuz. Hem üniversiteye masraf yapmazsınız hem okuma süreniz yükselmez.

Piyadede her türlü lisanstan alıyor

Msüye giremiyorum 1 sene mezunuluk şartı geçti

Kolay bölüm sizin ilgi ve alakanıza göre değişir. Burda herkes kendi deneyimlerine göre size fikir verebilir. Sizin sayısal mı yoksa sözel derslerde başarılı olduğunuzu bilip ona göre fikir vermek bence daha doğru olacaktır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…