Piyano çalmak için nota bilmek gerekir mi?

Enesanna

Decapat
Piyano çalmak istiyorum fakat notaları bile bilmiyorum. Şu an çalabildiğim 2-3 parça var ama notalarla değil ezberden çalıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu çalmak için notaları öğrenmeme gerek var mı yoksa bunu da ezbere çalmam daha mı kolay olur?

Bunu ezbere çalman için acayip vakit harcaman gerek. Onun yerine bir kitap alıp nota çalış derim.

Bunu ezbere çalman için acayip vakit harcaman gerek. Onun yerine bir kitap alıp nota çalış derim.

Yani notaları ögrenmek 1 haftamı alır diye düşünüyorum. Ama daha kolay mı olur benim için? Bu hızda notaları okumak için uzun zaman harcamak gerek diye düşünüyorum.

Yani notaları ögrenmek 1 haftamı alır diye düşünüyorum. Ama daha kolay mı olur benim için? Bu hızda notaları okumak için uzun zaman harcamak gerek diye düşünüyorum.
Sadece notaları(porte üzerindeki yerlerini) öğrenmek basit olsa da "sheet music" denilen yani notadan okuyarak çalmak ciddi emek ve yıllar isteyen bir şey. Temelden buna çalışıp kendinizi geliştirirseniz zamanla önünüze aldığınız her parçayı notalarıyla çalmayı ve deşifre etmeyi öğrenecek seviyeye gelirsiniz.

Ben bunun gibi birkaç parçayı çalmak istiyorum ve bunlar için aylar yıllar harcamak mantıksız geliyor. Onun yerine ezberleyip çalmak dah hızlı bir yöntem olmaz mı?

Ben bunun gibi birkaç parçayı çalmak istiyorum ve bunlar için aylar yıllar harcamak mantıksız geliyor. Onun yerine ezberleyip çalmak dah hızlı bir yöntem olmaz mı?
Amacınız dediğiniz gibi birkaç parçayı çalmaksa ezberden çalmak ve öğrenmek daha kolay bir yol evet. Parçanın zorluğuna göre tabi bu değişkenlik gösterebilir. Ancak ezbere dayalı öğrenilen parçalar devamlı çalınmadığı takdirde çabuk unutulabiliyor.

Nota çalıştan kastım bakarak çalmayı çalış. Teorik çok zor değil zaten. Bu parçayı da ezberden çalamazsın ben sana diyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…