Piyano eğitimi almam mantıklı mı?

Elbette yeterli olacaktır. Her gün 1.5 saat diye kendinizi koşullamaya gerek yok içinizden geldiği ve verim alabildiğiniz sürece çalışmanız yeterli olacaktır. Önemli olan devamlı piyano ile iç içe olmanız yani her gün yarım saatte olsa pratik yapabilmen. Çok güzel bir tutkudur müzik kötü kurslara gidip seni soğutmalarına izin verme eğer verdiğin paranın karşılığını alamadığını düşünürsen farklı alternatifler ara 1 sene kursa gidip 3-4 tane parça öğrenmeniz sizi soğutmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Elbette yeterli olacaktır. Her gün 1.5 saat diye kendinizi koşullamaya gerek yok içinizden geldiği ve verim alabildiğiniz sürece çalışmanız yeterli olacaktır. Önemli olan devamlı piyano ile iç içe olmanız yani her gün yarım saatte olsa pratik yapabilmen. Çok güzel bir tutkudur müzik kötü kurslara gidip seni soğutmalarına izin verme eğer verdiğin paranın karşılığını alamadığını düşünürsen farklı alternatifler ara 1 sene kursa gidip 3-4 tane parça öğrenmeniz sizi soğutmaktan başka bir işe yaramayacaktır.
1 senede 3-4 tane parça az mı yani? Sizce kaç parça öğrenilmeli peki? 1 sene sonunda kursu ölçmek için soruyorum.

Çok az. İlk 6 ayı temel bilgileri öğrenme ve geliştirme olarak sınıflandırılmalı yani öğrencinin öğrenme eşiği ile alakalı değişkenlik gösterebilir. Diğer 6 ay hemen hemen her ders 1 parçaya başlanıp ortalama diğer ders süresine kadar bitirilmelidir. Tabi ki "1 parça"dan kastım prelude in C major veya minuet in g major gibi giriş seviyesi parçalardır.

Çok az. İlk 6 ayı temel bilgileri öğrenme ve geliştirme olarak sınıflandırılmalı yani öğrencinin öğrenme eşiği ile alakalı değişkenlik gösterebilir. Diğer 6 ay hemen hemen her ders 1 parçaya başlanıp ortalama diğer ders süresine kadar bitirilmelidir. Tabi ki "1 parça"dan kastım prelude in C major veya minuet in g major gibi giriş seviyesi parçalardır.
Anladım teşekkür ederim bilgileriniz için.

Tabii öneri yapabilirim ucuz kısmı biraz göreceli tabii fakat yine de piyasada bulabileceğiniz F/P olarak en makul olanları bunlardır.

İstanbul - Pendik'te ikamet etmekteyim. Şu an korona yüzünden yüz yüze ders vermiyorum. Udemy platformu üzerinden Online çalışmalar sürdürmek üzere hazırlıklar yapmaktayım.
Yaşınızı ve İngilizce durumunuzu öğrenebilir miyim acaba ona göre faydalı olabilecek birkaç kaynak tavsiyesinde bulunabilirim en azından.

Hocam bu yıla göre F/P önerir misiniz?

Merhabalar, yakın zamanda izlediğim bir yapım tarafından oldukça etkilendim ve piyano eğitimi almaya başlamak istiyorum ancak bir piyano sahibi değilim ve eğitim almaya gideceğim yer oldukça uzakta. Ders dışında pratik yapmam pek mümkün değil kısacası. Görüştüğüm yerde haftada 1 gün 2 saat şeklinde eğitim verdiklerini söylediler. Sizce almam mantıklı olur mu? 8 ay sonunda MEB sertifikası verdiklerini de söylediler.
Evde piyanonuz olmaz ve pratik yapamıyorsanız kursa boşa gitmeyin. İlerleyemezsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı