Piyanoya klavye ile başlanır mı?

Ben yeni Midex CL100bk aldım, 5000e, biliyourm çok kaliteli değil ama amacıma yönelik aldım. İlk kez çalacağım ve eğer ki sonrasında sıkıntı yaşayıp, zor gelip devam ettiremezsem boşa masraf olmasın diye ucuz aldım, hem elim alışsın hem de acemiliğimi atayım diye. Ayrıca katlanıp taşıabilme özelliğide olması işin cabası.

Kaldı ki amaç birlaç nota ile anlamlı nir melodi ortaya çıkarmak değil mi, 1.000.000TL olanıda 1000TL olanıda melodi, yapıyor ama ses kalitesi farkı var, çok mu zaruri eğer profesyonel iş yapmıyorsan başlangıca göre çok ta önemli değil.

Evet kalitesi o kadar önemli değil bütçem olmadığından tek isteğim dijital piyano alana kadar çalıp alınca ne yaptığımı bilmek sonuçta notalar aynı evet kim bilir kuyruklu piyano alırım ileride

Piyano çalmayı öğrenmek mi? Benim gibi bazı sesler eklemek vb için kayıtlarda kullanmak için mi düşünüyorsunuz?

Piyano çalmayı öğrenmek mi? Benim gibi bazı sesler eklemek vb için kayıtlarda kullanmak için mi düşünüyorsunuz?
Evet çalmayı öğrenmek. Düşük bir bütçe ile dijital piyano alana kadar ortalama çalabilmek istiyorum fakat bana en uygunu nedir bilmiyorum. Klavye midi org falan pek bilgim yok.

Evet çalmayı öğrenmek. Düşük bir bütçe ile dijital piyano alana kadar ortalama çalabilmek istiyorum fakat bana en uygunu nedir bilmiyorum. Klavye midi org falan pek bilgim yok.
CASIO CTS serilerine bakın. Tuşlar tam boy. Sesler iyidir. Dijital piyanoya geçtiğinizde yabancılık çekmezsiniz.

CASIO CTS serilerine bakın. Tuşlar tam boy. Sesler iyidir. Dijital piyanoya geçtiğinizde yabancılık çekmezsiniz.
Pardon, yazdığımı tamamen unutmuşum kusura bakmayın. Önceden bahsetmem gerekirdi kawaii'nin kdp120sini almak istiyorum geçince ve cts 300'de tuş ağırlığı varmış sanırsam. Kararım casio cts 100 200 300 arasında sanıyorum ki ne yapmalıyım sizce?

Bir de usb ile bilgisayara bağlanıyolarmış herhalde ve kulaklık girişleride varmış bu benim için iyi. Sanırım ikilemim tuş ağırlığı konusunda

40.000 TL lik Duvar piyanosu ile 5.000 TL lik plastik org u kıyaslamışsınız. Elbette geçtiğinizde dünya kadar fark olacak. Tuşlar tam boy. Önemli olan bu şimdilik.

Bir de usb ile bilgisayara bağlanıyolarmış herhalde ve kulaklık girişleride varmış bu benim için iyi. Sanırım ikilemim tuş ağırlığı konusunda
USB ile bağlantı amacınız nedir?

40.000 TL lik Duvar piyanosu ile 5.000 TL lik plastik org u kıyaslamışsınız. Elbette geçtiğinizde dünya kadar fark olacak. Tuşlar tam boy. Önemli olan bu şimdilik.

USB ile bağlantı amacınız nedir?
Yok ya kıyas değil aslında merakım hangisinden geçince daha alışkın olurum o, tuş hassasiyeti olarak falan ayrıca ismi neden duvar piyanosu bilgim yok o yüzden soruyorum farkı nedir yani. Usb ile amacım bilgisayardan kayıt almak öyle keyif olarak

"Dijital duvar piyanosu" olarak geçer. Tuşları gerçek bir piyanoya hissiyatında olması için her bir tuş altına metal çekiç düzeneği bulunur. Bu sebeple ağırdırlar. Orglar ise yaylı tuşlara sahiptir.

İkisi ile de bilgisayara bağlayarak kayıt alabilirsiniz. Eğer MIDI desteği varsa; farklı sesler ile PC üzerinde çalma imkanınız olur.

Peki çok teşekkürler cevaplarınız için görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…