Piyanoya org ile çalışılır mı?

Matigre

Hectopat
Piyano kursuna başlayalım, henüz 1 gün oldu. Evde de çalarak kendimi geliştirmek istiyorum fakat piyano fiyatları ortada ve büyük bir şey olduğu için satın alabilecek maddi gücüm olsa bile koyacak bir yer bulmak zor. Sizce piyanoyu öğrenirken daha uygun bütçeli bir enstrüman olan org ile pratik yapabilir miyim? Yoksa ikisi farklı mıdır? Ne önerirsiniz?

Bütçeniz yetiyorsa tuş hassasiyetli bir org aldığınız müddet sizi uzun bir süre götürür, daha sonra herhangi bir yerde piyano çaldığınızda da yabancılık çekmezsiniz.

Bütçeniz yetiyorsa tuş hassasiyetli bir org aldığınız müddet sizi uzun bir süre götürür, daha sonra herhangi bir yerde piyano çaldığınızda da yabancılık çekmezsiniz.

Öneri için teşekkürler hocam. Internette baktım fakat farklılıklarının olduğunu gördüm. Piyanoda ritim yok iken orgda bulunuyormuş, görsel olarak da baktığımda gözüme çarpan orgun üstündeki panel ve tuşlar oldu. Eğer bu tarz farklılıklar varsa sorun olmaz mı?

Ritimleri bir kere bile kullanmayacaksınız, tabii düğünlerdeki gibi çalmak istemiyorsanız. Metronome lazım olabilir o da orgda olacaktır diye düşünüyorum. Piyanoda pedal olması bazı parçalar için önemli ancak olmazsa olmaz değil. Org başlangıç için gayet yeterlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…