Piyasada laptoputa takılı olan RAM yok

hemşo kamil

Hectopat
Daha fazla  
Laptopum Acer Nitro5 laptopun RAM'ı tek 8'lik olduğundan yetersiz kalıyor bende 8 GB RAM almak istiyorum ancak benim laptopun RAM'i 3200 MHz CL22 Micron RAM'lar olduğu için piyasada yoklar bende Crucial marka RAM alayım dedim çipleri aynı olduğu için ama onunda 3200MHz olan versiyonu yok olsa bile Ballistix serisi onunda CL değeri 16 olduğu için almak istemiyorum sizce ne yapmalıyım ortada kaldım resmen.

Garanti yöntem olarak bunu önerebilirim. Yapabileceğiniz bir diğer şeyse CL19 3200MHz RAM alıp (Uygun voltaja sahip) kullanmayı denemek. İşe yararsa CL19 değil CL22 olarak takılı olan RAM'iniz ile uyumlu çalışır. Yüzde yüz işe yarayacak diyemeyeceğimden ötürü önermiyorum. :)

@hemşo kamil Sisteminizde takılı olan RAM'i sökeceksiniz. Size attığım 2x8GB kiti alıp sisteme takacaksınız. Ardından BIOS'a gelip XMP ayarını aktif edeceksiniz. (RAM'lerin çalışabildiği en yüksek hızda çalışmasına yardımcı olur. Bu durumda 3200MHz CL16 olarak çalıştırabilirsiniz.) İşlem bu kadar basit. :)

Sistemden söktüğünüz RAM'i de satabilirsiniz. (Rahatlıkla 300TL edeceğini söyleyebilirim.)

Size attığım Crucial bellekler bütçenizi aşıyorsa bu da işinizi görür:

Bütçe yetiyorsa kesinlikle Crucial'ı öneririm.

Garanti yöntem olarak bunu önerebilirim. Yapabileceğiniz bir diğer şeyse CL19 3200MHz RAM alıp (Uygun voltaja sahip) kullanmayı denemek. İşe yararsa CL19 değil CL22 olarak takılı olan RAM'iniz ile uyumlu çalışır. Yüzde yüz işe yarayacak diyemeyeceğimden ötürü önermiyorum. :)
en iyisi amazondan bakmak varsa amazondan alırım riske atmaya gerek yok tekrardan çok teşekkür ederim
https://www.amazon.com/Crucial-DDR4...84441&sprefix=crucial+8gb+3200,aps,260&sr=8-1 acaba bundan alsam çalışırmı çipleri aynı

@hemşo kamil Crucial bellekler Vatan Bilgisayar'da satılmakta. Mağazadan veya internetten rahatlıkla alabilirsiniz. Güven sorunu yok diyebilirim. :)

Sizin attığınız RAM'ler CL22 ve ortalama 600TL gibi bir fiyata geliyor. Neden 1000TL'ye CL16 3200MHz 2x8GB almak varken onu alasınız? Çalışmasını garanti edemem. RAM'ler paketten kit olarak çıkmadığı sürece %100 çalışır diyemeyiz. Bence en mantıklısı attığım iki RAM kitinden biri tercih etmeniz olur. (Corsair veya Crucial.)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı