Piyasada neden güçlü Android TV box yok?

Makaleler
4
Şu anda piyasada benim gördüklerim aşırı leş cihazlar. Neden Snapdragon 7 veya 8 serisi kullanan güçlü cihazlar piyasaya hiç çıkmıyor?

Şu anda piyasada benim gördüklerim aşırı leş cihazlar. Neden Snapdragon 7 veya 8 serisi kullanan güçlü cihazlar piyasaya hiç çıkmıyor?
Hocam hem maliyeti çok fazla ve artık insanlar genellikle telefon tablet üzerine yönelmiş bir biçimde.

Hocam hem maliyeti çok fazla ve artık insanlar genellikle telefon tablet üzerine yönelmiş bir biçimde.

Televizyonda napıcaksın hocam öyle güçlü cihazları? YouTube vb açsın yeter televizyonda.

Bence maliyet konusunda o kadar pahalı olmaz(alınamayacak kadar yani), ben tutup sor sürüm Snapdragon 8gen 3 vs. kullansın demiyorum zaten ama 732g, 778g, 865, 888 gibi işlemciler ile da yapılabilir. Ayrıca ekran, batarya gibi maliyetli donanımları da olmayacak.
Ek olarak illa televizyona bağlanacak diye bir durum yok, monitör alınıp mini PC gibi de kullanılabilir.

Zaten telefonlar artık bilgisayar olarak kullanmaya başlandı. Samsung da var bu.

Zaten telefonlar artık bilgisayar olarak kullanmaya başlandı. Samsung da var bu.

Evet Samsung DeX var ve bazı cihazların da mhl desteği var. Ama şu piyasadaki en ucuz cihazlar bile 7-8k(çalışsa dua edersin bunlara). Çünkü ekran, batarya, kamera vs. gibi masrafları ve yoğun arge süreçleri var. Çok fazla maliyetliler kısacası, ama diğer yandan benim istediğim bu işlemcilerin saf gücünü kullanmak. TV'de olur, monitör de olur fark etmez, ve bunun maliyeti muhtemelen yarı fiyatında bile düşük fiyatta olur.

Netflix için kullanılacak bir kutunun o güce ihtiyacı yok. Soğutacak kapasitesi de yok zaten.

En önemlisi, TV Box'lara ihtiyaç yok. Artık akıllı olmayan cihaz kalmadı zaten. Hiç bir üretici boş yere o çiplerin temini ve optimizasyonuyla uğraşmak istemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…