Piyasada neden piliç köfte yok?

Dostum vücudunu biraz olsun seviyorsan bu tarz ürünleri sakın tüketme. 1 kilo tavuk göğsü alıp onu bıçakla kıyma haline getirip küçük küçük şekil verince çok lezzetli tavuk köfte-şnitzel-sosis yapabilirsin. Youtube'da binlerce video mevcut. Koruyucu ve kanserojen madde dolu bu ürünler uzun vadede sizi hasta eder. Lütfen yediklerinize dikkat edin.
Benim amacım kısa vadede tüketip kilo almak. Hedef kiloya ulaşınca daha sağlıklı bir beslenme düzenine geçmeyi düşünüyorum. Hem vücut, toksin maddeleri atmıyor mu? Bence bu kadar abartmanın bir anlamı yok.

Benim amacım kısa vadede tüketip kilo almak. Hedef kiloya ulaşınca daha sağlıklı bir beslenme düzenine geçmeyi düşünüyorum. Hem vücut, toksin maddeleri atmıyor mu? Bence bu kadar abartmanın bir anlamı yok.
Umarım beslenme konusunda daha bilgili-bilinçli olursunuz. Tezi okumak isterseniz de google da yüzlercesi var. Kısa vadede size bir zararı olmayabilir ama ileride çocuğunuzu bile etkileyebilir bu tarz katkı maddeleri. En güzeli hiç tüketmemek. Ekonomik dumunuz iyiyse yüksek protein içeren daha sağlıklı yiyecekler bulabilirsiniz. Eğer ekonomik sıkıntınız varsa veya fazla para harcamak istemiyorsanız. ilk mesajımda dediğim gibi tavuk göğüsünü kıyma haline getirip baharatlarla farklı ürünler halinde kendinize porsiyon porsiyon hazırlayabilirsiniz. Lütfen kısa vadede de olsa vücudunuza zehir sokmayın.
Ekran Resmi 2023-01-21 16.00.18.png

Verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum. Günümüzde marketten alınan pek çok üründe çeşitli bileşenler yer alıyor. Bu bileşenlerin bazıları tehlikeli kabul ediliyor. Organik ürünler ise oldukça pahalı. Tavuk diyorsun fakat tavuğa da koruyucu madde gibi farklı maddeler katılmıyor mu? Bu mantıkla yola çıkarsak biz aç kalırız. Bence en doğru karar tüketimi azaltmak. Örneğin ben yarım ekmeğe 1 dilim köfte koyarak yiyorum. Bu zararlı mı?

Dostum vücudunu biraz olsun seviyorsan bu tarz ürünleri sakın tüketme. 1 kilo tavuk göğsü alıp onu bıçakla kıyma haline getirip küçük küçük şekil verince çok lezzetli tavuk köfte-şinitzel-sosis yapabilirsin. Youtube de binlerce video mevcut. Koruyucu ve kanserojen madde dolu bu ürünler uzun vadede sizi hasta eder. Lütfen yediklerinize dikkat edin.
Evet doğru söylüyorsunuz fakat her zaman insanın yemek yapacak enerjisi ve zamanı olmuyor. Ben de zaman zaman bu tarz yiyecekler yemek zorunda kalıyorum.

Verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum. Günümüzde marketten alınan pek çok üründe çeşitli bileşenler yer alıyor. Bu bileşenlerin bazıları tehlikeli kabul ediliyor. Organik ürünler ise oldukça pahalı. Tavuk diyorsun fakat tavuğa da koruyucu madde gibi farklı maddeler katılmıyor mu? Bu mantıkla yola çıkarsak biz aç kalırız. Bence en doğru karar tüketimi azaltmak. Örneğin ben yarım ekmeğe 1 dilim köfte koyarak yiyorum. Bu zararlı mı?
Tavukta (paketlenmiş kanat, göğüs, incik, but, pirzola ve tüm tavuk olsun) koruyucu madde yok. Hazır yemenizi ben de asla tavsiye etmem. Uzun süreçte kanser riskinizi artırır; vücudun dengesini bozar. Hatta kan değerlerinizde bariz bir şekilde görebileceğiniz değişimlere de yol açar.

Ulaşmak istediğiniz kilo hedefi için diyetisyenle görüşmeniz şart. Ayrıca vücudunuz fast-food içerikli yiyeceklerden kilo aldığından dolayı düzgün şekil de alamayacaktır. Bunun içinde diyetisyenden aldığınız düzenli ve dengeli beslenme reçetesinin üzerine bir de spor yaparak vücuda şekil aldırmalısınız.

Sizin şu anda yaptığınız beslenme şekli bilinçsizce. Aynısının tersini ablam yapıyordu kilo vermek için. Hiçbir şey yemiyordu. Bu onun çok hızlı kilo vermesine ve vücudunda kas eksikliğine neden oldu. Şimdi spora başladı ki vücudunu toparlasın biraz. Aynı zamanda kilo verdiğinde çok dirençsiz kalıyordu. Bu da onun günlük yaşamını kötü etkiliyordu.

Bir diyetisyenle görüşmenizi ve de aynı zamanda spora başlamanızı tavsiye ederim.

Evet doğru söylüyorsunuz fakat her zaman insanın yemek yapacak enerjisi ve zamanı olmuyor. Ben de zaman zaman bu tarz yiyecekler yemek zorunda kalıyorum.
Yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın. Sizleri yargılamak haddim değil. Beslenmeyi tabiki de ekonomik şartlar belirliyor. Kızım 1-2 yaşlarındayken yedirdiğim organik yumurtanın yerini gezen tavuk yumurtası aldı:(. Ya da tavuk besleyenlerin sattıkları daha lokal işletmelerden almaya çalışıyoruz. Evet tavuk etinde de antibiyotik kalıntısı var. Ve sürekli yedikçe birikerek sıkıntı yaratabiliyor. insan vücudunda. Ama işlenmiş et ürünleri paketlerinin arkasında yazan E kodlu koruyucuların zararlarına kesin gözüyle bakılıyor artık.
Ekonomik durumumuzun elverdiği sürece uzak durmakta yarar var.
Not: Ben de banvitin tütsülenmiş jumbo sosisinin hastasıyım:) Airfryer da 10 dk kızartınca cennetten bir parça oluyor. Fakat haftada 2-3 paket yiyorken 2-3 haftada 1 pakete düşürdüm. Ben de bu şekilde uyarlama yaptım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı