PL1, PL2 ayarları nereden yapılır?

Myzex

Hectopat
Daha fazla  
Oyunda bayağı kasma sıkıntısı vardı. Bunu yapmam söylendi. İşlemcide sıkıntı var dediler ama BIOS'tan bulamıyorum. Anakart BIOSTAR B550MH, işlemci R5 5600, ekran kartı RTX3060.

Precision Boost OverDrive (PBO) = açık.
PL1 ve PL2 limitleri işlemcinin TDP'sinden daha yükseğe ayarlandı.
XMP etkin.

PBO'yu enabled yaptım diğerini bulamıyorum. Nasıl yapacağım bu PL1 PL2 denilen ayarı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunda bayağı kasma sıkıntısı vardı. Bunu yapmam söylendi. İşlemcide sıkıntı var dediler ama BIOS'tan bulamıyorum. Anakart BIOSTAR B550MH, işlemci R5 5600, ekran kartı RTX3060.

Precision Boost OverDrive (PBO) = açık.
PL1 ve PL2 limitleri işlemcinin TDP'sinden daha yükseğe ayarlandı.
XMP etkin.

PBO'yu enabled yaptım diğerini bulamıyorum. Nasıl yapacağım bu PL1 PL2 denilen ayarı?
Throttle Stop isimli uygulamayı kullanarak yapabilirsin. Yaptığında uygulamanın otomatik olarak başlatılması için Windows'un Görev Zamanlayıcısından komut ayarlamalısın.

Throttle stop isimli uygulamayı kullanarak yapabilirsin. Yaptığında uygulamanın otomatik olarak başlatılması için Windows'un görev zamanlayıcısından komut ayarlamalısın.

Nasıl olacak.

Throttle stop isimli uygulamayı kullanarak yapabilirsin. Yaptığında uygulamanın otomatik olarak başlatılması için Windows'un görev zamanlayıcısından komut ayarlamalısın.

Bir de bunu yapınca ne oluyor bunu yapmamı söylediler sorunlara karşı.

Aradığınız her şey bu ve bu rehberin içindeki diğer rehberlerde anlatılmaktadır. Tavsiyem BIOS üzerinden yaptığınız değişiklikleri temizleyip bu program üzerinden yapmanızdır. Bunları yaptıktan sonra Görev Zamanlayıcısı üzerinden ThrottleStop.exe'yi otomatik olarak başlatma görevi oluşturmalısınız.

Çok özür diliyorum işlemciniz AMD'ymiş yeni gördüm bu program sadece İntel işlemcilerde çalışmakta. Rehberde HWInfo kullanın yazıyor. Ona da bakabilirsiniz. HWInfo konusunda pek bilgim yok.

Son düzenleme:
Aradığınız her şey bu ve bu rehberin içindeki diğer rehberlerde anlatılmaktadır. Tavsiyem BIOS üzerinden yaptığınız değişiklikleri temizleyip bu program üzerinden yapmanızdır. Bunları yaptıktan sonra görev zamanlayıcısı üzerinden ThrottleStop.exe'yi otomatik olarak başlatma görevi oluşturmalısınız.

Tamamdır teşekkür ederdim bakıyorum.

Aradığınız her şey bu ve bu rehberin içindeki diğer rehberlerde anlatılmaktadır. Tavsiyem BIOS üzerinden yaptığınız değişiklikleri temizleyip bu program üzerinden yapmanızdır. Bunları yaptıktan sonra Görev Zamanlayıcısı üzerinden ThrottleStop.exe'yi otomatik olarak başlatma görevi oluşturmalısınız.

Çok özür diliyorum işlemciniz AMD'ymiş yeni gördüm bu program sadece İntel işlemcilerde çalışmakta. Rehberde HWInfo kullanın yazıyor. Ona da bakabilirsiniz. HWInfo konusunda pek bilgim yok.
CPU not supported diyor nasıl desteklemiyor ki.

Tamamdır teşekkür ederdim bakıyorum.

CPU not supported diyor nasıl desteklemiyor ki.
Hocam kusura bakmayın işlemcinizi kontrol etmemiştim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı