Plastik arka kapak mı cam arka kapak mı?

Plastik veya kauçuk arka kapak, telefonunuz daha hafif ve zarif olmasını sağlarken, sağlamlık açısından cam ile korunan kapaktan daha kötü sonuç verir. Arkası cam kapak olan telefonlar, ağır ve kalın olur. Düşmelere karşı sağlam olur ama eğer kırılırsa daha maliyetli olur. İkisi de tercih edilebilir. Telefonun hafif olmasını isteyenler kauçuk plastik arka kapaklı telefonlar tercih edebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha güzel açıklanamazdı.

Hocam ben plastik, cama göre daha sağlam diye biliyorum.

Eksi ve artı yönleri nelerdir?

Hocam cam kapak öncelikle ne kadar kötü olursa olsun (Note 9S mesela, kameranın durduğu yer gerçektende çok kötü. Tasarımı fazlasıyla bozuyor.) genelde manzara gibi gözükür. Özellikle mavi olursa (9s ) gerçekten çok güzel olur. Birazcık kaygan hissettiriyor ve bildiğim kadarıyla ısıyı birazcık daha fazla iletiyor.
Başka telefon 40 derece çok fazla hissetmezken kendi cihazımda 40 derece çok sıcak hissettiriyor.
Plastiğe görede çok daha güzel bir his veriyor arka kapağa dokununca. Plastik telefonlar (şu ana kadar 10-15 tanesini fazlasıyla deneyimledim) genelde arkadan bakınca kötü bir görünüş verir. Bazen (Realme 7 ve Pro modeli örneğin) oyuncak telefon gibi durur.

Plastiğin artı yönleri en başta daha ucuz olmasıdır. Plastiklerde çok güzel durabilir (benim kendi gördüğüm kadarıyla P Smart 2019) ancak bir cam gibi güzel gözükmeleri zordur herhalde.
Camdan daha sağlamlar diye biliyorum.

Şu an elimde tuttuğum cihaz da plastik. Plastikler kolay esner, camlar da kırılgandır ama artık CGG ile o sorunu çözdüler. Hangisi daha iyi olur?

Şu an elimde tuttuğum cihaz da plastik. Plastikler kolay esner, camlar da kırılgandır ama artık cgg ile o sorunu çözdüler. Hangisi daha iyi olur?

Hocam yeni telefon alacaksanız hangi modeller arasında kaldıysanız ona göre yardımcı olalım. Sırf arka kapak tasarımları sebebiyle telefon almanızı önermem. Performans, işlemci, yazılım, kamera, ekran gibi faktörler de önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım falan demeyin Pixel Experience kurulacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…