fbsk_omer1907
Hectopat
Merhabalar, daha 2 gün öncesine kadar PS2 konsolum sıkıntısız çalışıyordu. Cihazda oyun açıkken bilgisayarda işim çıktığından bilgisayara geçtim. 15 dakika civarı oyunun introsu oynadı daha sonra ses kesildi odaya gittim baktım oyun donmuş. Diski çıkartıp cihazı kapattım, tekrar açmak için tuşuna bastım yeşil ışık yandı 6-7 saniye civarı ekran gelmedi, fanı devreye girmedi ve disk okuyucu tekleyerek çalıştı. Ekran geldi, fan çalıştı. Tekleyerek çalışmayı da durduktan sonra diski taktım yarı tekleyerek 10 saniye civarı diski okumaya çalıştı sonrasında disc read error hatasını verdi. Yaklaşık 10-15 kez resetlemişimdir. Hepsinde hata harici aynı tepkiyi verdi (fanın ve ekranın geç açıması, disk sürücüsünün teklemesi). Çoğu kez disc read error ya da no data yazdı, birkaç kere RSOD ekranına düştü, bir kere de browser da PlayStation 2 disc olarak gözüktü tıkladım PlayStation 2 yazısı gelmeden siyah ekranda kaldı (kopya, orijinal ve DVD video disklerinin hepsini denedim). CMOS pili bitmişti belki ondan kaynaklıdır diye düşünüp pilini değiştirdim ancak bir şey değişmedi. Cihaz 10 yıldan uzun süredir bende, her sene disk okuyucusunun bakımlarını muhakkak yapardım. Cihaz çipliydi, disk yazarken PS2 diski çalıştırırken yorulmasın diye X4 hızda yazardım. Ne oldu da bir anda bu duruma geldi cihaz anlamadım. Yardım edecek biri varsa çok sevinirim.
Console: SCPH-5004
Browser: 1.40
CD Player: 2.00
PlayStation Driver: 1.11
DVD Player: 3.02E
Console: SCPH-5004
Browser: 1.40
CD Player: 2.00
PlayStation Driver: 1.11
DVD Player: 3.02E