Playstation 3 HDD Biçimlendirme %0'da kalıyor

ComAndConquer

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASUS TUF Plus X570(WIFI)
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
RAM: 4x8=32GB ADATA XPG Spectrix D50 8GB (4 adet)
Soğutma: ASUS TUF Gaming LC120 RGB 120 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Ekran Kartı: ASUS TUF Gaming TUF-RTX3070-O8G-V2-GAMING LHR 256 Bit GDDR6 8 GB
Depolama: Samsung 980 Pro 1TB, WD Blue 1 TB HDD, Toshiba 500 GB HDD
PSU: ASUS ROG-STRIX-850G 850W
Kasa: ASUS TUF Gaming GT301
Monitör: GIGABYTE G24F-2
Meslek
Bilgisayar Programcılığı
Merhaba arkadaşlar. USB 3.0'lı markası Sony bir Harici HDD'im vardı. İçini açtım, zaten ayrılabiliyorumuş, normal sata diskine dönüşüyormuş laptop HDD'sine. Neyse çıkarttım PS3'e taktım, 1 TB hafızası. Neyse gördü felan verileri buraya aktarılsın mı dedi, evet dedim, aktardı. Yeniden başlattı bi anda biçimlendirme sorunu çıktı biçimlendiremiyorum aleti. Biçimlendir diyorum %0'da hep. Kapatıp açıyorum işlem sırasında hata oluştu yeniden başlatılsınmı diyo. Evet diyorum yok %0'da. Belki boyutu büyük ondandır dedim 2 gün felan açık bıraktım olmuyor. Hep %0'da. İnternetten baktığımda 2 TB bile bağlayan var.

Hayır okuma sorunu da yok 5400 RPM hızı. Netten baktım 7200 olanlar ısınıyormuş felan yok olmuyor. Modelinin de yazıyım isterseniz samsung markalı ama normalde sony yazıyor kutusunda. Anlaşmalılar galbia. Neyse ST1000LM024 markalı yani sarı ışık da yanmıyor. Oyun oynarken yüklenirken felan sarı ışık yanardı biçimlendirirken sarı ışık yanmıyor.

Nasıl yapıcam nolur yardım edin gitti güzelim alet. Oyun kayıtları zaten gitti de bari alet çalışsın onada razıyım...

Bütün sitelere yazdım hiç biri bişey anlayamadı. Sorunu çözemedim. Bari burda çözüyüm sorunu. Garantisi yok bitti şimdi dünya para vermek istemiyorum. Sony çok para ister. Zaten orjinal oyunlara zar zor para veriyoruz, bi de garanti üzerimde kalmasın

Son düzenleyen: Moderatör:
Taşınabilir diskler kolay bozulan disklerdir. Çünkü adı üstünde, sabit disk. Sabit durmalı. 5400 devirle dönen bir şeyi hareket ettirdiğinde bozuluyor. Taktığın diskin sağlamlığını test etmemişsin. Sök PC'ye geri tak ve HD Tune 5.50 ile sağlık testi yap.

Bu arada özür dilerim. Konudaki yazıların imla kurallarına uyumlu olucağından haberim yoktu.Beni o gün konuya cevap yazmayı engellemeniz yerine beni uyarabilirdiniz yada yine ceza verebilirdiniz fakat konumu cevaplama hakkı verseydiniz gecikmezdim cevaplamada neyse yeni kayıt oldum zaten.Bayadır izliyorum kanalınızı ama sitenize üye olmak bi türlü nasip olmamıştı. Ta ki bu sorunum olasıya kadar artık iyice canımı sıkmaya başladı dediğiniz programla HDD'imi tarattım. Health bölümünde (OB)Calibration Retry Count - Warning uyarısı verdi onun dışında bütün herşey OK gözüküyor. Galiba onun yüzünden PS3 görmüyor HDD'i. Ama hala tereddüt ediyorum doğrusu PS'ınımda yazılımsal bir sorun olabilirmi ? Çünkü: PS3'ümün modeli Ultraslim yada Superslim kasasına sahip. Yandaki sürgülü yerinden HDD takılıyor. %0 hatası veren HDD'imi çıkarsam bile aynı "Biçimlendirme sırasında bir hata oluştu!" diyor.Sonrada hala %0'da kalmaya devam ediyor. Belkide yeni HDD alırsam biçimlendirebilir ama riske değermi sizce ? Yeni bir HDD almalıyım ? Yoksa bu HDD'i onarma gibi bir şansım varmı ? Ayrıca bilgisayarımda hiç bir sorun yok. Resim atabiliyorum. Resimleri TV'ye takıp bakabiliyorum. Müzik dinleyebiliyorum. HDD'de bağlanma gibi bir sorunum yok. Sadece PS3'de bir sorunum var. Ama HDD'demi sorun bilmiyorum.

07.04.2015
Tamam. Konuyu hallettim. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Galiba PS3'den pek anlamıyorsunuz. Ya da ben anlatamadım. Sorunumun çözümü PS3'ü güvenli modda açılıyormuş o modda açtım. Hafıza seçimi gibi bir seçenek var orda iki seçeneğimiz oluyor 1."Flash Disk" 2."Sabit Disk". Sabit Disk yandan taktığımız yerin adıymış. Flash Disk ise PS'ının kendi hafızası ordan onu seçip tekrar HDD'i takıp biçimlendirdim oldu. Biçimlendirmenin %0'da kalmasının nedeni galiba HDD'in elektrikler gittiğinden biçimlendirmenin tamamlanamamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Ya da yazılımsal bir sorun oluştu her neyse. Eğer bu sorunu yaşayan bir kişi daha çıkarsa sorun bu kadar basitmiş. Aylardır bu konuyla uğraşıyordum ve şans eseri buldum. Ayrıca kayıtlı oyunlarımda gitmemiş PS'nın kendi hafızasında duruyormuş.
Technopat ekibine sonsuz teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…