PlayStation 3 NTSC ve pal arasındaki farklar nelerdir?

339330

Hectopat
Dostlar bu ikisi arasındaki farkları tam olarak, örneklerle anlatabilecek bir babayiğit var mı? Ayrıca konsolum kırık, oyunları yüklerken 3 seçenek var Asya, Amerika ve Avrupa. Sanırsam biz Sony tarafından Avrupa'dan sayılıyoruz, o yüzden Avrupa'dan indiriyorum ama merak ettiğim bir şey var, fark tam olarak ne? Daha az kan mı, veya PEGI gibi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bölge kodu hocam. Üretici tarafından konulmuş bir şey. Niye koyarlar bilmiyorum. Amerika olan ve Asya olan bizde çalışmıyor. NTSC ve PAL çalışıyor. NTSC-U olanlar çalışmıyor.

Pal işlemci ile NTSC mi alsam demeyin pal a yönelmeniz daha iyi pal NTSC'den daha iyi arasında hız farkı var.

Pal işlemci ile NTSC mi alsam demeyin pal a yönelmeniz daha iyi pal NTSC'den daha iyi arasında hız farkı var.
Ne? Dostum emin misin hız farkı olduğuna? Öyle bir şey olmasına pek olasılık veremiyorum ama kaynak verirsen sevinirim.

Amerika ve Asya kıtasında bulunan ülkeler ise genellikle NTSC kullanırlar. Türkiye pal karasal yayını kullanmaktadır. İkisininde görüntü kalitesi aynıdır... pal 4.43 MHz renk sinyali kullanırken NTSC görüntü formatı ise 3.58MHz renk sinyali kullanır. *bu yazı bir alıntıdır*

Fark şu,

Cihaz PAL ise, PAL bölgelerinden alınmış DLC'leri kullanabilir. NTSC bölgesinden alınmış içerikler çalışmaz.

Türkiye PAL bölgesinde olduğundan, PAL cihaz almanız daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…