Rehber PlayStation 3'de kullanılacak depolama birimlerinin formatını ayarlama

393060

Kilopat
Makaleler
3
İyi sosyaller. PlayStation 3'de depolama birimlerini kullanmak için FAT32 ve MBR formatında ayarlamamız gerekli. Mesela PlayStation'un dahili HDD'sini değiştirmek istiyorsunuz ya da Harici HDD, USB aldınız bunlar NTFS ve GPT formatında gelebiliyor o yüzden PlayStation'un görmesi için yapılması gereken işlemleri anlatacağım. Konusu açılmıştı sanırım daha önce ama hiçbir türlü bulamadım o konuyu ya da öyle bir konu açılmamıştı bilmiyorum.

CMD'ye girin ve '' diskpart '' yazın sonra '' list disk '' yazın:

Burada bilgisayara takılı olan bütün dahili ve harici depolama birimlerini görüyoruz. Fark ettiyseniz Disk 6'nın GPT seçeneğinin altında yıldız var yani bendeki depolama birimi GPT biçiminde. O yüzden ''select disk 6'' yazıyorum (sizde kaçıncı disk ise onu yazın.)

Bu işlemi yaparken kullandığınız depolama biriminde dosyalarınız var ise onları alın yapacağımız işlem sonucu içindeki her şey silinecek.
'' clean '' yazın ve işlemi yaptığınız depolama birimindeki her şey silinecek:

Şimdi yapmamız gereken son işlem ''convert MBR'' yazın.

Emin olmak için list disk yazın ve GPT seçeneğinin altındaki yıldız işareti gitmiş mi bakalım?

Evet GPT seçeneğinin altındaki yıldız işareti gittiyse sonraki işlemimize geçebiliriz.

32 GB üzerinde ki depolama birimlerinde Windows üzerinden biçimlendirme yapmaya kalkıştığınızda FAT32 seçeneğinin olmadığını fark edersiniz o yüzden Fat32Formatter uygulamasını indirin ve:

Diskinizi seçin diski seçmezseniz otomatik olarak D: diskiniz filan var ise onu seçiyor o yüzden dikkatli olun diskinizi seçin ve Quick Format seçeğini tikleyin ve starta basın. Benim burada kullandığım diskim 32 GB'nin altında olduğu için uygulama biçimlendirmiyor. 32 GB ve ya daha düşük boyutlu bir diskiniz filan var ise bu programı kullanmanıza gerek yok zaten biçimlendirme yapmıyor.

Evet yapmamız gerekenler bu kadar 32 GB üzerindeki dahili HDD, harici HDD ve ya USB kullanmak için bunları yapmanız gerekli.

Daha kısa ve kolay bir alternatif USB aygıtları için:

Harici HDD ve ya USB'niz mi var yukarıdaki işlem kafa karıştırıcı geldiyse Rufus'u indirin.

Rufus'u açın ve:

Kırmızı ile çizdiğim yerdeki ayarların aynısını yapıp başlata basıp bekleyin:

Tamam a tıklayın ve bekleyin:

Hazır dediği zaman her şey tamamdır boyutu önemli değil bütün Harici HDD ve USB Flash belleklerde kullanabilirsiniz sadece Rufus yöntemini, üstte anlattığım 32 GB üzernideki disklerin hepsinde geçerli.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…