@Görkem Say@490836 İkinize de çok teşekkür ederim, çok ayrıntılı ve sorularıma cevap niteliğinde yazmışsınız. Peki şimdi PS5 alımına karar vermiş olsam sıfır mı yoksa ikinci el mi önerirsiniz? İkinci ellerde temiz cihaz bulmam zor mudur?
Playstation hakkında neredeyse hiç bilgim yok. Sorularım var cevaplarsanız memnun olurum. Bütçe belirtmiyorum çünkü ne alacağıma sizlerin cevapları doğrultusunda karar vereceğim. Sıfır ve ikinci el ürünlerin hepsine şuan yakınım yani hangisi uygunsa onu alabilirim. Şöyle ki kendimi zorlasam şuan taksit ile sıfır PS5 alabilirim ancak bilgim olmadığı için belki de gerek yoktur diyorum. Belki ikinci el alacağım bir PS4 bile beni tatmin edecektir. Sorularım şu şekilde;
Çok güzel bir televizyonum var hal böyle iken PS4 ile yeterince eğlenebilir miyim yani tatmin eder mi grafik olarak yoksa PS5 bile eskide kalmaya başladı alacaksan 5 al der misiniz?
Sürüm, model ve çeşitleri hakkında sıfır bilgiye sahibim. Mesela PS4 kaça ayrılıyor, slim diye bir şey gördüm internette. Ayrıca disk kapasitesi var sanırım 500GB-1TB şeklinde. Ben Playstation cihazlarına CD takılıp oynanıyor diye biliyordum bu disk kapasiteleri ne işe yarıyor?
PS4 ve PS5 çeşitleri nelerdir? Sürüm nedir, ne işe yarar?
Hangisi nereden alınır, hangi platformlar ve siteler uygundur?
Oynamak istediğim oyunlar COD tarzında silah oyunları ve Uncharted, Lara Croft tarzı macera oyunları. Bunlar için sorularımı baz alarak bana ne önerirsiniz değerli arkadaşlarım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
1) Televizyonunuz ne kadar iyi olsa da görüntü ve çözünürlük olarak sizi tatmin etmesi gerekir. Düşük çözünürlük veya yapay çözünürlük sağlayan konsollarda zevk alamazsınız. Onun için PS5 almanızı tavsiye ederim.
2) PS4'ün üç çeşit modeli var. Fat, Slim ve Pro. Slim kasa fat kasanın düzeltilmiş halı gibi. Pro ise donanım olarak diğer ikisinden daha güçlü. PS5 için zaten şuan tek model var.
3) Sürümler versiyon gibi. Son sürüm son versiyon demek. Hatalardan arındırılmış oluyor. Son sürümde hata olmuyor mu derseniz hayır olabilir fakat ilk sürümler kadar olmaz. Bu arada ilk sürümler ilk üretilen konsollardır. Son sürüm konsol alırsanız yakın zamanda üretilmiş konsola sahip olabilirsiniz. Bu ikinci elde daha çok önemli.
5) Güncel olmasından kaynaklı daha fazla oyun çalıştıracağı için PS5 almanızı tavsiye ederim.
Hocam peki bu iki olay arasında avantaj ve dezavantaj var mıdır? Mesela düz mantık ben dijital sürüm alıp CD vs. uğraşmak istemem direk marketten indirmek isterim. CD' si olup markette bulunmayan oyun var mı mesela? Özellikle CD'li versiyon al der misiniz?
Eski oyunlar bana yeter diyorsan PS4 alabilirsin, güncel oyunları oynamak istiyorum diyorsan PS5 tabii ki. Fakat Ps plus'un zam yemesinin ardından Ps4 alıp kalan parayla 3 senelik Plus Deluxe almak daha mantıklı gibi tabii CoD'un yeni oyunlarından vazgeçebilirsen...
Eski oyunlar bana yeter diyorsan PS4 alabilirsin, güncel oyunları oynamak istiyorum diyorsan PS5 tabii ki. Fakat Ps plus'un zam yemesinin ardından Ps4 alıp kalan parayla 3 senelik Plus Deluxe almak daha mantıklı gibi tabii CoD'un yeni oyunlarından vazgeçebilirsen...
PS Plus bir abonelik sistemi mi hocam? Netflix gibi, mesela diyelim üye olduk içindeki tüm oyunları oynayabiliyor muyuz yoksa üyeliğe ayrı oyunlara ayrı mı para veriliyor?
Hocam peki bu iki olay arasında avantaj ve dezavantaj var mıdır? Mesela düz mantık ben dijital sürüm alıp CD vs. uğraşmak istemem direk marketten indirmek isterim. CD' si olup markette bulunmayan oyun var mı mesela? Özellikle CD'li versiyon al der misiniz?
PS4'de olan bazı oyunlar sonradan mağazadan kaldırıldı. Onlar sadece fiziksel kopya olarak bulunuyor. Örnek DriveClub oyunu. Mağazada bulunmuyor. Ya hesap satın alırsınız (ki bu legal değil) ya da fiziki kopya. Dijital PS5 alırsanız da bu bu fiziki kopyayı çalıştıramazsınız. Çok önemli mi derseniz bence hayır. Ama sizin oynadığınız oyunlara da bağlı bir durum bu.
PS Plus bir abonelik sistemi mi hocam? Netflix gibi, mesela diyelim üye olduk içindeki tüm oyunları oynayabiliyor muyuz yoksa üyeliğe ayrı oyunlara ayrı mı para veriliyor?
Abonelik alınca mağazadaki tüm oyunları ücretsiz oynayabiliyor muyuz? Ayrıca Plus Deluxe ne mesela onu da bilmiyorum PS Plus ile Deluxe farklı şeyler mi?