PlayStation 4 Save Dosyası

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Dün akşam PlayStation Network hesabıma Plus üyeliği almaya çalışırken geçersiz kart hatası sebebiyle hesabım blok yedi. Bu akşam ininal kart alıp sıfır hesabıma problemsiz Plus 12 aylık aldım. 3 haftalık PlayStation 4 Pro kullanıcısıyım ve yeni hesapta save dosyalarının gittiğini bilmiyordum. Red Dead Redemption 2 oyununda bayağı ilerlemiştim ve tekrardan oynamak istemiyorum. Sıfır hesaba Plus üyeliği aldım. Ne yapmam lazım save dosyamız nasıl geri alabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Save dosyaları zaten Sony sunucularında depolanır. Bence derhal Sony ile iletişime geçin ve durumu bildirin.

Ama bu save dosyası hem sunucu hem sistemde bulunmuyor mu? Yani aynı kullanıcı hesabında, PSN değil aynı kullanıcıdan giriş yapıp yeni PSN'den giriş yapmadan oyuna girince devam etmiyor mu?

Belki 5.05'te olsan, yani kırık olsa makina FTP ile bağlanıp dosyaları çekersin ama. Bilemedim şimdi.

Sen en iyisi Sony'e anlat durumu. Müşteri hizmetlerine bağlan. Yada mail at. İlgilensinler.

Teşekk
Ben ettiremedim yada beceremedim. Son çare öyle yapıca teşekkür ederim.

Ben anlattığınızdan anladığımı belirteyim siz doğru anlayıp anlamadığımı söylersiniz.
Red Dead Redemption oyununda belli bir ilerleme katettiniz ve bu ilerlemeyi PSN hesabınız varken ancak plus üyeliğiniz yokken yaptınız. Ardından Plus üyeliği almaya çalışırken hesabınız blok yedi ve bu yüzden ilk PSN hesabınızdan farklı bir PSN hesabı oluşturdunuz ve bu yeni hesaba Plus aldınız. Bunun sonucunda Red Dead oyunundaki ilerlemenizi aktaramadınız.

Eğer anladığım doğruysa blok yiyen hesabınızda Plus üyeliğiniz bulunmadığından bir kere ilerlemeniz sunucu kayıtlarına ulaşmamıştır sadece sizin cihazınızdadır ki siz blok yiyen hesabınızı silmediyseniz hala oradadır. İlerlemeyi katettiğiniz hesaptaki veriler sunucu kaydı almadığından manuel olarak bir USB ya da HDD aracılığıyla verileri yedekleyip sonra yeni Plus sahibi hesabınıza aktarmayı deneyebilirsiniz.

Bu yazdıklarım sadece bir öneri işe yarayıp yaramayacağı konusunda kesin bir teminat veremeyeceğim.

Kesinlikle doğru anlamışsınız harfi harfine. Peki USB ile nasıl aktarım sağlayabilirim?

Kesinlikle doğru anlamışsınız harfi harfine. Peki USB ile nasıl aktarım sağlayabilirim?
Öncelikle USB aygıtını PS4 cihazına takın. Sonra oyun dosyalarının bulunduğu hesaba girin. Ardından şu adımları izleyin:

1. USB depolama cihazını PS4 sistemine bağlayın.

2. [Ayarlar] > [Uygulama Kayıtlı Verilerinin Yönetimi] > [Sistem Depolama Alanında Kayıtlı Veriler] > [USB Depolama Cihazına Kopyala] bölümüne gidin.

3. Bir oyun seçin.

4. Kopyalamak istediğiniz verilerin yanındaki kutucuğu işaretleyin ya da [Tümünü Seç] öğesini ve [Kopyala] öğesini seçin.

USB aktarımı bitince asıl açtığınız yeni hesaba geçerek şu adımları izleyin:

1. [Ayarlar] > [Uygulama Kayıtlı Verilerinin Yönetimi] > [USB Depolama Cihazında Kayıtlı Veriler] > bölümüne gidin ve [Çevrimiçi Depolama Alanına Kopyala] öğesini seçin.

2. Bir oyun ya da uygulama seçin.

3. İndirmek istediğiniz her kayıt dosyasının yanındaki kutucuğu işaretleyin veya [Tümünü Seç] öğesini ve ardından [İndir] öğesini seçin.

Umuyorum ki bu yöntem işe yarar.

USB'ye kopyalıyorum fakat hesap değiştirdiğimde diğer hesapta dosyalar gözükmüyor.

Tam anlamadım demek istediğinizi. Kopyaladıktan sonra yeni olan Plus sahibi olduğunuz hesaba aktaramadı mı?
Save dosyasının kayıtlı olduğu hesaptan USB'ye başarılı bir şekilde aktarım yaptım. Plus hesabıma geçtiğimde dosyaları aktar dediğimde USB'de kayıtlı olan save dosyaları gözükmüyor.

Save dosyasının kayıtlı olduğu hesaptan USB'ye başarılı bir şekilde aktarım yaptım. Plus hesabıma geçtiğimde dosyaları aktar dediğimde USB'de kayıtlı olan save dosyaları gözükmüyor.
Hmm beklemediğim bir durum. Açıkçası sebebi hakkında bir fikrim yok. Başta da demiştim sorunu çözer mi bilmiyorum diye ama dosyaların gözükmemesi gibi bir hata beklemiyordum. Adımları doğru izlediğinizden emin misiniz? Eğer doğru yaptıysanız başka arkadaşlar da konuya bir el atarsa bir çözüm bulabiliriz belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…