PlayStation 4 vs 5

barisMD

Decapat
Daha fazla  
Herkese selam arkadaşlar.

Gerek yaşım gerek işim dolayısıyla bayağı bu konulara uzak kaldım. Sizlerin fikirlerine ihtiyacım var.
2017 yılında PS4 ile bayılarak Uncharted, God of War oynamıştım yine bir konsol almak istiyorum.

Monitörüm Full HD. Yurt dışındayım ortalama olarak 2. el PS4 120, PS4 Pro 200 PS5 ise 550 euro.

Oynayacağım oyunlar yine yukarıdakilere benzer oyunlar. Oyun açılış hızı haricinde Full HD monitörde PS5'in bariz farkı var mı? Aradaki fiyat farkına değer mi? Sanırsam sadece PS5'e özel oyun neredeyse yok gibi şimdilik.
Tavsiyeniz ne olur?
(Xboxa hiç ısınamadım PlayStation'a özel oyunlar çok daha ilgimi çekiyor)

Herkese selam, saygılar.

Vay be 550 Euro, 550 birim. 17.000 yanında düşünce biraz... PS5 almanızı tavsiye ederim hocam uyguna bulamadığınız takdirde PS4 Pro.

PS5 550 birim, bizim suçumuz nedir abi, neden yani yani ne yaptıkta bu hayatı çekmek zorundayız.

Hocam kesinlikle PS5 aralarında dağlar kadar fark var. PS4 yıllar boyunca bütün oyunların grafiklerini kısarak 30 FPS'e sabit oynattı. Günümüzde 30 FPS tabiki inanılmaz kötü. Artık çağı geçti çoktan emekli oldu 4.

Bu dediğiniz PS4 Pro için de geçerli mi? PS5'in bir yerde alternatifi olabilir mi? FPS ve grafik konusunda?

Hocam Sony sanki PS5'i bilerek piyasaya çıkartmıyor gibi. Sanki kendileri de cihazdan memnun değil Şu dönem için PS4 PRO'da iş görür gibi geliyor.
Niye ki acaba garip gerçekten. PC kullanıcısıyımdır çok konsol takip etmem ama banada PS4'ün çıkış yaptığı döneme göre övülme derecesi olsun çıkan oyunlar olsun ona özel oyun çıkma hızı olsun vb. yapımcı ve müşteriler olarak PS5'e daha az ilgi gösterildi gibi geldi. Acaba bunun sebebi bu sıralar Sony'de dahil çoğu firmanın PC'ye daha ağır ilgi göstermesi mi, en yüksek manada stream ederek oyun oynama hizmetleri, PS özel oyunlarının bilgisayara gelmesi.. Sony ilerde bilgisayara kendi launcherini çıkarbileceğini duyurmuş birkaç ay önce o da Playstation'u bilgisayara taşıyacak uygulama olabilir anladığım kadarıyla.

Bu dediğiniz PS4 Pro için de geçerli mi? PS5'in bir yerde alternatifi olabilir mi? FPS ve grafik konusunda?
PS4 Pro'da da sadece ayarlardan 60 FPS modu açılabilen genelde Sony özel ve belirli oyunları 60 FPS oynayabiliyorsunuz. Yoksa her oyun 60 FPS desteklemiyor ve destekleyenler de sürekli 60 FPS de oynatmıyor bildiğim kadarıyla. En mantıklısı PS5 almanız olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…