PlayStation 5 alınır mı?

Sence uygun kanka. Bence değil. Yurt dışından 12.500 liraya alınır fakat Türkiye'den 19.000 lira verilmez. Tek bir oyun için PS5 almak mantıksız. Oyunları ve konsol çok pahalı bence.

Oyunları pahalı evet ona sözüm yok ancak aynı fiyata 2 k da 60 FPS veren PC dizemezsin.
Ayrıca tek bir oyundan kastınız GTA 6 sanırım ancak PlayStation oyun kütüphanesi arkadaşın oynadığını nereden biliyorsunuz?

Ayrıca üstte yazmayı unutmuşum aynı oyuna bilgisayardaki fiyatın üstüne 1000 TL vermek de var 2800 TL günümüzdeki yeni çıkan oyunlar mesela Assassin's Creed Shadows.

PlayStation Plus extra ile PlayStation tadını çıkarırsınız 1-1.5 yıl.

Anladım hocam cevaplarınız için teşekkür ederim. Bakalım biraz düşünücem artık. Gta 6 gelicek olması da beni asıl cezbeden kısım.

PS5 şu an için sadece GTA 6 için alınır, diğer türlü artık özel oyun mantığı kalmadı yeni özel oyunlar 1 yıl sonra PC'ye geliyor 1 yıl bekleyip PC tarafına geldiğinde oynayabilirsin.

Benim de aklımda yeni ekran kartı var son bahara kadar GTA 6 duyurusuna göre ekran kartı veya konsol tarafında seçim yapacağım.

Konsolun şoyle bir güzelliği daha var 20bin TL Slim model PS5 alıp rahat rahat oynarsın, mesela RAM, ekran kartı, işlemci yetecek mi derdin olmaz. PC'ye göre oyunları çok pahalı PlayStation konsolları, PlayStation oyunları kutulu alıp oynayıp satabilirsiniz.

Ama adam gibi oyun oynamak için ortalama 50k veya 80k arası parayı gözden çıkarmak lazım, ortalama üstü bir PC toplamak için ve birkaç yıl rahat rahat oyun oynamak istiyorsanız.

Son düzenleme:
CD'li almayın güncel oyunların cdleri çıkmıyor neredeyse ve CD'lerde hatalar çok yaygın.
Dijital alın hem daha ucuz.
Güncel oyunların CD'leri çıkmıyor demek yanlış bir bilgi oluyor. Hâla çıkmaya devam ediyor. CD'lerde ne gibi hatalar yaygın oluyor? Bende hem PS5 hemde PS4 hemde PS3 eski ve yeni bir sürü CD'li sürüm var oyun var. Herhangi bir hata yada sorun olmadı hiç. Olma ihtimali de bugüne kadar duymadım görmedim de. Dijital de yeni oyunlar değil daha önce çıkmış oyunlar genelde güzel indirime giriyor. Yeni oyunların indirimlerini uzun süre beklemeniz gerekli. CD'li alıp oynayıp satma şansınızı veya ikinci el CD'li alıp oynayıp satma şansınızı ortadan kaldırmayın. CD'li sürüm PS5 alın iki avantajınız da olsun elinizde. Mesela Gta 6 çıktığında ben CD'li sürümünü alıp oynayıp satacağım. Bu bir avantaj dijitale göre. Yine de herkesin kendi tercihi.

Bu dediklerinizin hepsini PC ile yapıyorum ben. Neden PC tarafını oyun oynanmaz gibi gösteriyorsunuz her zaman anlamıyorum. Benim elimde RTX 3060 Ti ekran kartlı PC var. 2022'de bu ekran kartına geçtim. Ve hâla oyunları hem 1080p hemde 2k ayarlarda rahat bir şekilde akıcı oynayabiliyorum. Ne bir fps düşüşü ne bir hata durumu yada drop ile ilgili bir sorunum da olmadı bu güne kadar. Sorun PC'de olmuyor. Sorun oyunu yapan firmanın PC optimizasyonunu kötü yapmasıyla alakalı oluyor bazen. Her yıl parça falan da değiştirmedim bu arada. Seneye Ddr5 sisteme geçeceğim o da sistemi yenilemek için. Elimde PS5'de var ama dediğiniz şekilde farklılık yok bana göre PC ile arasında. PS5'deki 60 fps PC'deki 120 fps'e eşit falan da değil maalesef.

Son düzenleme:

Yeni çıkan kindgom come 2 oyunun CD'li versiyonunda hata olmuştu bayağı oyunu açınca dokular filan yüklenmiyordu ayrıca CD alıp satmak günümüzde çok zor İstanbul'da yaşamıyorsanız.

PC konusunda katılıyorum PlayStation'ın olayı PC'ye göre daha ucuz olması zaten 19 bine PlayStation verdiği performansı veren PC bulamazsınız.

Ama 30 bin verilmez PlayStation'a.

30 bine 4060 Ti sistem bulursun. ( indirim veya YouTube'daki kanalların sınırlı stok sistemlerini kovalarsan bulursun.)

Anladım hocam cevaplarınız için teşekkür ederim. Bakalım biraz düşüneceğim artık. GTA 6 gelecek olması da beni asıl cezbeden kısım.

Bir de GTA 6 için almayın oyun 3 4 aya PC çıkar zaten Rockstar böyle bir fırsatı kaçırmaz.

Bence bu oyunda sorun çıktı diye genele vurmamak lazım. Onu da patch ile düzeltmişlerdir. Bahsettiğiniz durum CD'ye yüklenen sürüm ile ilgilidir. Ben CD'de problem var zannettim. İthalatçı garantili güvenilir yerden alınmalı PS5 yada yurt dışından getirtmek gerekli. Diğer türlü çok pahalı ve hak etmiyor o fiyatı katılıyorum size.

CD kısmında konsol oyun demişti yeni çıkan oyunların CD'si zor bulunuyor diye (İstanbul'da bile ) ve hatalar olabilir diye adam 20 yıldır bu işi yaptığı için güvenip size söyledim.

Yurt dışı konusunda haklısınız Türkiye'de 30 bin TL olan Slim Japonya'da 12.500 TL

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…