Güncel oyunların CD'leri çıkmıyor demek yanlış bir bilgi oluyor. Hâla çıkmaya devam ediyor. CD'lerde ne gibi hatalar yaygın oluyor? Bende hem PS5 hem de PS4 hem de PS3 eski ve yeni bir sürü CD'li sürüm var oyun var. Herhangi bir hata ya da sorun olmadı hiç. Olma ihtimali de bugüne kadar duymadım görmedim de. Dijital de yeni oyunlar değil daha önce çıkmış oyunlar genelde güzel indirime giriyor. Yeni oyunların indirimlerini uzun süre beklemeniz gerekli. CD'li alıp oynayıp satma şansınızı veya ikinci el CD'li alıp oynayıp satma şansınızı ortadan kaldırmayın. CD'li sürüm PS5 alın iki avantajınız da olsun elinizde. Mesela GTA 6 çıktığında ben CD'li sürümünü alıp oynayıp satacağım. Bu bir avantaj dijitale göre. Yine de herkesin kendi tercihi.
Bu dediklerinizin hepsini PC ile yapıyorum ben. Neden PC tarafını oyun oynanmaz gibi gösteriyorsunuz her zaman anlamıyorum. Benim elimde RTX 3060 Ti ekran kartlı PC var. 2022'de bu ekran kartına geçtim. Ve hâla oyunları hem 1080p hem de 2K ayarlarda rahat bir şekilde akıcı oynayabiliyorum. Ne bir FPS düşüşü ne bir hata durumu ya da drop ile ilgili bir sorunum da olmadı bu güne kadar. Sorun PC'de olmuyor. Sorun oyunu yapan firmanın PC optimizasyonunu kötü yapmasıyla alakalı oluyor bazen. Her yıl parça falan da değiştirmedim bu arada. Seneye DDR5 sisteme geçeceğim o da sistemi yenilemek için. Elimde PS5'te var ama dediğiniz şekilde farklılık yok bana göre PC ile arasında. PS5'teki 60 FPS PC'deki 120 FPS'e eşit falan da değil maalesef.