PlayStation 5 almak mantıklı mı?

PS5 lüks mü? 20 yıllık SSD teknolojisini çok büyük bir şeymiş gibi tanıtan ve 4K sözü verip 1260p oyun çalıştıran ve şimdiden ancak 1080p'de 60FPS yakalayan bir konsoldan bahsediyoruz. PS5 yanlış zamanda yanlış kararlarla çıkmış bir cihaz.
Hocam PS4'e göre lüks kaçıyor ondan dolayı diyorum ve gerçekten de sizinle aynı fikirdeyim. Çıktı çıkalı adam akıllı PlayStation5'e göre ne oyun çıkardılar ne de değerini verdiler.

Alınır hocam ne beklediğinize bağlı bende PC var yüzüne bile bakmıyorum eve gelince bir iki saat boşluğum oluyor TV önünde uzanıp oynayıp sızıp uyuyorum zaten :D
Pro beklenebilir ama fiyatlar üzebilir onun haricinde üç beş oyun var şu ana kadar ratchet demon souls bunlardan birkaçı en önemli etken DualSense gerecekten çok başarılı oyun deneyimini üst seviyeye çıkarıyor.
Performans kısmına gelince 400 dolarlık cihaz çok beklememek gerek ama Horizon forbidden West DLC'si 5 için özel çıktı ben hayatımda böyle grafik görmedim yani özel oyunlarda yine grafikler gayet iyi ayrıca rekabetçi oyunlarda 120 FPS desteği var aslında oldukça iyi bir konsol nesli sadece PC tarafında DLSS gibi teknolojiler çok gelişince göze batmaya başladı.

Hocam PC özelliklerim;
  • RTX 3060 12 GB.
  • Ryzen 5 5600.
  • 16 GB DDR5 3200MHz RAM.
  • 180 Hz ASUS monitör.
  • 75 Hz Samsung monitör.
Bilgisayarımdan memnunum, PlayStation 4 Slim modeli beni idare ediyor fakat artık eskidi diye düşünmeye başladım ve PlayStation 5 lüks ve alırsam beni bayağı götürecekmiş gibi hissediyorum. (muhtemelen Pro versiyonu bekleyeceğim).

Güzel sisteminiz var PS5 alın geçin. Pro'ya bütçeniz yeteceğini düşünüyorsan Pro bekle.

İyi sosyaller! PS4 Slim 1TB oyun konsolum var, fakat tasarım ve lükslükten dolayı PS5 alayım diyorum. Odama 1.65 TV ile beraber PlayStation 5 alayım diyorum. Sizce mantıklı mı? Alınır mı? Dizi ve film izleyeceğim, PlayStation 5 alırsam oyun CD'leri de dizerim ve odamı da biraz süslemiş olurum. Değerli fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.😀

Elinde zaten sistemin varmış çok güzel bende senin gibi düşünüp PS5 almıştım elimde PS5 switch PC var inan PS'yi alalı 3 ay oldu ama Spider-Man hariç 1 kere cihazı açmadım sadece PC'nin yanına masada süs gibi duruyor bence alacağın paraya hiç alma gidip başka bir eksiğini vb al ya da Pro'ya bekle ama dediğim gibi PC oyuncusu isen bir zaman sonra açmıyorsun bile PS'yi ben ve arkadaşlarım en azından aynı durumu yaşadık :D

Ps5 Pro'ya ilişkin resmi bir duyuru gelmediği gibi ülkemizde de fiyatının ne olacağını kestirmek güç. Çünkü dolar artıyor ve her şeye zam gelmeye devam ediyor. En iyi ihtimalle PS5 ile arasında 15k fark olur. 4k 65 inç tv ekranında da,1080p monitörde de PS5 i deneyimlemiş birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki PS 5 hiçbir zaman bana yetersiz, güçsüz bir cihaz gibi hissettirmedi. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde bu durum tabi ki değişebilir. Şimdi alabiliyorken PS5 Slim alıp, yarın bir gün PS5 Slim'in yetersiz geldiğini düşünürseniz satıp üstüne biraz para koyup pro versiyonunu alabilirsiniz.

Ya da

Yıl sonunda çıkacağını düşündüğümüz bir cihazı -fiyatının ne olacağı belirsiz olmasına rağmen- alacak bir alım gücüne sahipseniz (fiyat kaygınız yoksa) ve sabrınız varsa daha uzun vadeli olması açısından ps5 pro'yu da bekleyebilirsiniz.

İki türlü tercihte mantıksız değil. Bu tamamen kişisel bir karar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı