PlayStation 5 DualSense PC için alınır mı?

Xbox Controlleri en ergonomik Controllerden biri. Alışmanız zor olmaz bence.

Xbox kontrollerine alışamam korkusu yüzünden uzak duruyorum DualSense'yi de jiroskop, trigger vb. özellikleri için istiyorum.
Jiroskop dediğimiz şey PS3 döneminde çıkmış ve oyun keyfini arttırmadığı için unutulup gidilmiş bir özellik. Trigger özellikleri ise sayılı oyunda var ve onlarda dediğim gibi o özelliği iyi kullanmıyor.

Eğer tüm özelliklerini kullanmak isterseniz bir uygulama kullanmanız gerekecek, o uygulama ile de oyunların tuşlarını Xbox dizilişinde oynayacaksınız. Mesela yuvarlak yerine b görünecek. Siz karar verin o zaman.
Destekleyen oyunlarda tüm özellikleri uygulamasız kullanır. Desteklemeyen oyunda istese de o özellikleri kullanamaz. En fazla uygulamadan kendi ayar yapar.

Evet fakat eski oyunlarda vs sıkıntı olacaktır tabii ki, ben her türlü PC için 9. nesil taraftarıyım.

Evet fakat eski oyunlarda vs sıkıntı olacaktır tabii ki, ben her türlü PC için 9. nesil taraftarıyım.
Eski oyunlarda Dualshock 4 bile problem çıkarabiliyor. Öte yandan 2005'deki oyunun ayarlar sekmesinde bile Xbox Controller'ı aktif et seçeneği var.

Alışamam korkusunu anlıyorum ama PC'de PS kolu kullanacak kişi zaten Xbox tuş şemasını ezberlemek zorunda kalıyor. Çünkü PS kolunu da Xbox kolu olarak tanıtman gerekiyor çoğu zaman.

Ben PC'de Dualsense kullanıyorum ama keşke Xbox kontrolcüsü alsaydım da diyorum bir yandan.
Ha kötü mü? Değil. İş görüyor mu? Görüyor. Yenisinden eskisine pek çok oyunu sıkıntısız oynuyorum.
Adaptif tetik olayı sadece No Man's Sky'da hissettim hani öyleyse çok olmazsa olmaz değil.
Ayrıca malzeme kalitesi bana biraz kötü geldi. Dpad tuşlarına basarken vıcır vıcır yay sesi geliyor.
Ama dediğim gibi uyum sorunu yaşamıyorum Xbox tuşlarının yerleşim şemasını bildikten sonra gerisi sorun değil. Yine de tavsiyem Xbox kolu olurdu.

Eski oyunları rahat oynuyorsun çünkü ek uygulama veya Steam Input kullanıyorsun. Xbox'ta ne Steam ne de ek uygulamaya ihtiyacın var. Direkt tanıyor oyun.

Eski oyunları rahat oynuyorsun çünkü ek uygulama veya Steam Input kullanıyorsun. Xbox'ta ne Steam ne de ek uygulamaya ihtiyacın var. Direkt tanıyor oyun.
Ek uygulama kullanıyorum doğrudur. Ancak uygulamanın varlığı yokluğu belli değil. O yüzden uyum konusu büyük bir sorun demedim.
Ancak yine de Xbox tabanlı bir kolu ben de tavsiye ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…