PlayStation 5 için monitör önerisi

Bütçe
3500-4000

Furkan Kayhan36

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar, başlıkta da belirtmiş olduğum gibi PlayStation 5 için bir monitör arıyorum. Forumda bunun hakkında birkaç konu gördüm ama tam olarak istediğim şeyi bulamadığım için bu konuyu açma hissiyatı duydum.

Aradığım monitörün kesinlikle olması gereken özellikleri 4K, 60Hz ve iyi bir HDR. Bütçem ortalama olarak 3500 4000 TL civarında. Mayıs'ın sonu Haziran'ın başı gibi alacağım ama önceden fikir edinmek, bir modelden emin olmak istiyorum. Tasarım konusunda takıntılı değilim, zaten birçok tasarım göze hitap ediyor. Tercihen 30"ten büyük olmasını istiyorum. 2 tane model beğendim şimdilik:

1: https://www.epey.com/monitor/asus-tuf-gaming-vg289q.html ASUS'un bu modeli IPS ekran, HDR 10, AMD FreeSync ve NVIDIA G-Sync olması öne çıkardı benim için, konsolda AMD ve NVIDIA'nın bu özelliklerinden faydalanmak mümkün mü bilmiyorum ama bilgisayar ile ortak kullanacağım için son 2 özellik sevindirici oldu.

2: https://www.epey.com/monitor/msi-optix-mag321curv.html şu an da kullandığım monitörde bu serinin 1080p 144Hz versiyonu, uygulamasına aşinayım kavisli olması benim hoşuma gidiyor, ayrıca boyut olarak da tatmin edici. Sahip olduğu HDR ready bildiğim kadarıyla HDR 10'dan daha kötü ama HDR konusunda bilgili biri bu konuya bir açıklık getirirse çok memnun olurum. RGB çok umurumda değil ayrı ışıklandırma kullanıyorum normal koşullarda. VA panel IPS panelden kontrast olarak önde ama renklerin canlılığı ve genel olarak görsel kalite de IPS önde yanlış bilmiyorsam, HDR durumuna benzer olarak yine bilen biri de bu konuda aydınlatabilirse çok sevinirim. Bu monitörde esas beni rahatsız eden şey aralık ayının başında 2900 gibi fiyatlar gören bir monitör normal zamanlarda da 3000 3500 aralığında bulunabiliyordu, her şeyin fiyatı yükseldi ama bu monitörün fiyatı çok daha fazla yükseldi o yüzden parasını tam olarak hak ediyor mu tam bilemiyorum.

Sizlerin de önerilerini istiyorum bu konuda, Mayıs ayının sonunda alacağım için fiyat konusunda pusuya yatacağım, iyi bir indirim yakalayabilirsem daha erken de alabilirim. Şimdiden bütün önerileriniz için teşekkür ederim.
Bu modeli buldum bir de fiyat olarak diğerlerinden daha uygun.

Son düzenleme:
165 hz bile alırsınız. zorlasanız indirim kovalayarak 240 hz bile bulabilirsiniz.
1080p ve 165 hz aynı zamanda 0.5 ms :)
dikkat:model kronik sorunlu. eğer sorun olursa değiştirin. iade aldığınız da aynı olacaktır.

165 Hz bile alırsınız. Zorlasanız indirim kovalayarak 240 Hz bile bulabilirsiniz.
1080p ve 165 Hz aynı zamanda 0.5 ms :)
dikkat: Model kronik sorunlu. Eğer sorun olursa değiştirin. İade aldığınız da aynı olacaktır.

Cevabınız için teşekkür ederim, ama bahsettiğim gibi 1080p 144Hz bir monitörüm var. Konsol için 4K 60Hz HDR destekli bir monitör arıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı