Evet hocam savunurdum. O berbat kolda oyun oynanmaz ki? Yeni nesil özellikler hep PS'den çıktı. Bu zamdan sonra plusa illa iyi oyunlar gelecek. PS excler umurumda bile değil. Daha önce de dedim excleri sevmiyorum. Geçen ay CoD Cold War verildi. Kalıcı olarak. Game Pass'deki gibi gitme olayı yok o oyunların.
Hocam diğerleri oyun değil mi? Gayet iyi oyunlar var. Ki aynı anda çok fazla oyun oynanamaz zaten. Ben şu an Plus'da o kadar oyun gördüm ki hangisini oynayacağımı şaşırdım. Eğer beğenmeyen varsa son aylarda abonelik değişmedi. Neden PS aldı? Yani şu an diyorum ki asıl memnun olmayan varsa bunu önceden bilecekti. 1 yıldır falan PS de fiyatlar böyle. Ki Game Pass'i ne diye bu kadar övdünüz. Ne var yani her tarafı indie oyun. Anca 10 yıllık GTA V eklediler. Starfield eklediler de ne oldu. Uzay Skyrim'i.
Evet hocam savunurdum. O berbat kolda oyun oynanmaz ki? Yeni nesil özellikler hep PS'den çıktı. Bu zamdan sonra plusa illa iyi oyunlar gelecek. PS excler umurumda bile değil. Daha önce de dedim excleri sevmiyorum. Geçen ay CoD Cold War verildi. Kalıcı olarak. Game Pass'deki gibi gitme olayı yok o oyunların.
Hocam diğerleri oyun değil mi? Gayet iyi oyunlar var. Ki aynı anda çok fazla oyun oynanamaz zaten. Ben şu an Plus'da o kadar oyun gördüm ki hangisini oynayacağımı şaşırdım. Eğer beğenmeyen varsa son aylarda abonelik değişmedi. Neden PS aldı? Yani şu an diyorum ki asıl memnun olmayan varsa bunu önceden bilecekti. 1 yıldır falan PS de fiyatlar böyle. Ki Game Pass'i ne diye bu kadar övdünüz. Ne var yani her tarafı indie oyun. Anca 10 yıllık GTA V eklediler. Starfield eklediler de ne oldu. Uzay Skyrim'i.
Hocam 3. Parti oyunlar kullanıyor gayette. Benim oyundan beklediklerim farklı olabilir. Eğlence anlayışımız farklı olabilir. Bana o kol kötü geliyor. Hep yeni özelliklerle geldi. Bana göre kol oyundaki en önemli şey. Ona önem veriyorum. Bana ps plus kütüphanesi fazlasıyla yetiyor. Çoğu oyuncuya da yetecektir. Gayet güzel ps plus kütüphanesi bana göre. Hiçbir konsolu fazla övmek güzel değil bunun farkındayım. Ps plusdan benim beklediğim farklıydı ve fiyat ve içerikler normal geldi. Xboxı da severim fakat kolu güzel değil. Gamepass gereksiz abartılıyor. Yoksa geriye dönük uyumluluk ve game boost iyi özlelikler. Bence artık bu konuyu bu kadar tartışmayı bırakalım isteyen istediğini alsın. Az önce de yazdığım gibi beklentim farklı ve fiyat bana normal geldi. Ps5 i zaten düşük bütçeye tavsiye edemeyiz. Ama ps yi alırken insanların bunu düşünerek aldıklarını düşünüyorum. Ondan şu anda ps yi şikayet edenler düşünmeden almıştır bu konsolu. Hocam bazen yazarken üslubumu biraz sert kullanmış olabilirim kusura bakmayınYazdığımı doğru okumamışsınız gayet iyi oyunlar var ama Game Pass'te 1. parti dışında kaliteli 3. parti oyun sayısı PS Plus'dan fazla ben PS Plus'ta az demedim berbat dediğin kol gayet iyi hocam bilgisayar için en iyisi ve ergonomik bir kol DualSense adaptive triggerlar güzel olsa da çok boş Online oyunlarda kullanılmaz ve 3. parti oyunların çoğu kullanmiyor Game Pass'i ne diye bu kadar övdünüz diyorsunuz biz sebeplerimizi gayet iyi açıkladık zaten ama ben sizden PS Plus'ı neden bu kadar övdüğünüzü anliyacağım bir yorum göremedim ayrıca her tarafı indie oyun demeden önce bir kütüphanesine baksaydın keşke her tarafdan kaliteli oyun fışkırıyor.
Hocam o siz alıştığınız için. Bana kötü geliyor kol. Hiç rahat gelmiyor. Özellikten yoksun geliyor. Analoglar küçük. Tuşlar çok sesli. Rb lb tuşları garip. Tabi bunlar bana göre ama tartışılmaz diyemezsiniz xbox koluna özellik yoksunu bir kol.Xbox kolu tartışmasız en iyi koldur kalıbımı basarım.
Adaptive trigger zaten yavaş yavaş kullanılmamaya başladı adam gibi gücünü gösteren oyunlar sadece PS exculusive oyunlar. Xbox kolunda yön tuşlarının birbirine uzak olması Fortnite Rocket League gibi hızlı oyunlarda çok daha büyük avantaj yoksa DualSense'de eller altta kaldığı ıçın oyuncuya rahatsız bir his bırakıyor.
Hocam 3. parti oyunlar kullanıyor gayet de. Benim oyundan beklediklerim farklı olabilir. Eğlence anlayışımız farklı olabilir. Bana o kol kötü geliyor. Hep yeni özelliklerle geldi. Bana göre kol oyundaki en önemli şey. Ona önem veriyorum. Bana PS Plus kütüphanesi fazlasıyla yetiyor. Çoğu oyuncuya da yetecektir. Gayet güzel PS Plus kütüphanesi bana göre. Hiçbir konsolu fazla övmek güzel değil bunun farkındayım. PS Plus'dan benim beklediğim farklıydı ve fiyat ve içerikler normal geldi. Xbox'ı da severim fakat kolu güzel değil. Game Pass gereksiz abartılıyor. Yoksa geriye dönük uyumluluk ve Game Boost iyi özlelikler. Bence artık bu konuyu bu kadar tartışmayı bırakalım isteyen istediğini alsın. Az önce de yazdığım gibi beklentim farklı ve fiyat bana normal geldi. PS5'i zaten düşük bütçeye tavsiye edemeyiz. Ama PS'yi alırken insanların bunu düşünerek aldıklarını düşünüyorum. Ondan şu anda PS'yi şikayet edenler düşünmeden almıştır bu konsolu. Hocam bazen yazarken üslubumu biraz sert kullanmış olabilirim kusura bakmayın
Evet hocam çok boş tartıştık. Tabiki ben de diyemem asgari ücretli bir ailedeki kişi ps alsın. Ps geliri biraz daha yüksek kişiler için iyi. Ama gelecekte ps plusın daha iyi olacağına ve gamepass ile yarışacak hatta geçecek konuma geleceğine inanıyorum. Tlou 2 konusunda da şunu diyim. Oyun hayla satıyor. Niye eklesinler? Sony gelirine düşkün ve oyuncu umursaması ikinci planda. Ama dediğiniz gibi türkiyenin çoğu kesimi için xbox daha uygun ama gidip 50 60k parası olan birine de xbox al denmez. Tabi bu da bana göre ama yine de ps her zaman daha ileride kalacak.Bu tartışma zaten çok boş bir yere gidiyor çünkü 2 tarafında oyun zevki ve beklentileri farklı bu beklentiler doğrusunda ikimiz için en iyi seçeneklerde ortada tartışma fikirleri değiştiremez bu noktada Game Pass gereksiz abartılıyor demeniz mantıksız sence öyle olabilir ama gayet de güzel bir kütüphanesini var benim için PS Plus kötüdür ama seveni var ben PS Plus'a gereksiz abartılıyor diyemem benim PS Plus'ı gömdüğüm tek nokta day One olayı zaten 3 yıl geçmiş TLOU2 hala yok her yerde bunu söyleyerek kötülerim PS Plus'u kötü zaten bence ama sencesi farklı çünkü beklentiler farklı.
Hocam 3. parti oyunlar kullanıyor gayet de. Benim oyundan beklediklerim farklı olabilir. Eğlence anlayışımız farklı olabilir. Bana o kol kötü geliyor. Hep yeni özelliklerle geldi. Bana göre kol oyundaki en önemli şey. Ona önem veriyorum. Bana PS Plus kütüphanesi fazlasıyla yetiyor. Çoğu oyuncuya da yetecektir. Gayet güzel PS Plus kütüphanesi bana göre. Hiçbir konsolu fazla övmek güzel değil bunun farkındayım. PS Plus'dan benim beklediğim farklıydı ve fiyat ve içerikler normal geldi. Xbox'ı da severim fakat kolu güzel değil. Game Pass gereksiz abartılıyor. Yoksa geriye dönük uyumluluk ve Game Boost iyi özlelikler. Bence artık bu konuyu bu kadar tartışmayı bırakalım isteyen istediğini alsın. Az önce de yazdığım gibi beklentim farklı ve fiyat bana normal geldi. PS5'i zaten düşük bütçeye tavsiye edemeyiz. Ama PS'yi alırken insanların bunu düşünerek aldıklarını düşünüyorum. Ondan şu anda PS'yi şikayet edenler düşünmeden almıştır bu konsolu. Hocam bazen yazarken üslubumu biraz sert kullanmış olabilirim kusura bakmayın
Hocam o siz alıştığınız için. Bana kötü geliyor kol. Hiç rahat gelmiyor. Özellikten yoksun geliyor. Analoglar küçük. Tuşlar çok sesli. Rb lb tuşları garip. Tabii bunlar bana göre ama tartışılmaz diyemezsiniz Xbox koluna özellik yoksunu bir kol.
Evet hocam ergonomi iyi de mikrofon felan yoktu o kolda diye hatırlıyorum. Hoparlör de yok. Güçlü titreşim yok. Bir de hocam ben fazla kullanmadığım için sorıyım o analoglar neden o kadar küçük? Yani bana çok küçük geldi kol da elime sığmadı resmen baya küçük.İnan bana Xbox kolu çok daha rahat zamanında uzun bir süre PS3 kullandım PS4 ve PS5 kollarıyla da oyun oynamışlığım var. PS3'ten sonra Xbox One X koluna geçtiğimde gençleştim resmen. Örneğin bir Uncharted da ateş ederken RT'ye basmamız lazım ama kolda analog tuşları yan yana olduğu için ellerimiz çok karışıyor bu da bir yerden sonra yoruyor. Yani ben zaten PS kollarına alışkın biriydim. O yüzden çok daha rahat Xbox kolu PS Plus Game Pass tartışması zaten zevkler ve renkler ama kol konusunda bence Xbox daha iyi.
Evet hocam ergonomi iyi de mikrofon falan yoktu o kolda diye hatırlıyorum. Hoparlör de yok. Güçlü titreşim yok. Bir de hocam ben fazla kullanmadığım için sorıyım o analoglar neden o kadar küçük? Yani bana çok küçük geldi kol da elime sığmadı resmen bayağı küçük.
Hocam bana daha küçük gelmişti. Kola göre az yer kaplıyor.Normal boyutta analog tuşları ya dualschok gibi.
Tamamen ne oynayacağınıza bağlı. Call of duty, fifa oynarım veya sevdiğim eski oyunlar var diyorsanız Xbox size yeterli olacaktır. Eğer konsolu özel oyunları için kullanacaksanız ise PS5 alabilirsiniz (yeni çıkacak exculesive oyunlara +1000 TL verebilecek gücünüz var ise). Yeni PS plus zammı sebebiyle online oynamak, kütüphaneye erişmek zorlandı. Bu noktada Xbox, özel oyunlar için ise PS5 tercih edin.Series S 1 TB bekledim cihazın sıfırı 18-19 k. PS5 almayı düşünüyorum ama PS Plus zammı geldi şansıma. Sizce hala alınabilir mi?