Benim amacım oyun oynamak yıllardır olan oyun hasretimi söndürmek istiyorum alsam hangisi daha avantajlı olur diye sadece fikir istiyorum tartışmaya gerek yok PC ileride zaten alacağım ama benim önceliğim oyun oynamak anlayış gösterip fikir beyan ederseniz memnun olurum.
İşin sonunda en iyisi PCdir. Sırf oyun oynamak istiyorsan oynadığın oyunlara bağlı bir durum. Mesela CS2 oynayacaksan ya da fps tarzı silahlı Valorant PUBG gibi oyunlarda konsolda oynanmaz. Ne kadar Call of Duty konsolda olsa da kol ile oynamakla mouse klavye ile oynamak arasında devasa fark var. Yani yalandan silahlı oyun oynuyorlar konsolda bir de oyunu bitirip övünüyorlar.
Ben mesela PC kullanıcısıyım ama Series X de kullanıyorum. Gerçekten FreeSync destekli 120 Hz bir TV var ise elinde Series X tavsiye ederim. Aylık 209 lira Game Pass ile oyuna doyarsın. Arkadaşınla aile ekleyerek yarı yarıya ödersiniz 100'er liraya gelir.
Silahlı oyun olmasa da diğer oyunlar konsolda çok iyi çalışıyor. Örneğin FC24 PC de satın aldım problemlerle uğraşmaktan zat zor adam ettim ama konsolda aşırı akıcı. Aynı zamanda Forza Horizon 4 ve 5 4K monitörde oynuyorum grafikler aşırı iyi. PC de daha iyi grafik alma şansın var belki fakat konsol fiyatına göre verdiği 4Kdaki kalite muazzam.
Ama monitör ile TV arasında kat kat fark var.
Series X'i Samsung Odyssey G7 4K 32 inç monitör de oynuyorum. Sıradan bir TV'ye bağladığında PC ile kıyaslanamaz kadar kötü.
FreeSync destekli gerçek native 120 Hz panele sahip bir TV şart. Ya da monitör.
PS5 tavsiye etmiyorum ama alınabilir geri kafalı TR piyasasında PS her zaman daha değerli kalır. Daha iyi olduğundan değil milletin kafası düz kafa değişmez. Bu arada PS kolu Xbox kolundan daha yumuşak hissiyatı ve daha iyi diyebilirim. PC de DualShock 4 kullanıyorum mesela en iyi hissitiyatı aldığım koldur.