PlayStation 5'e alışamıyorum

KrofeSSionall

Hectopat
Daha fazla  
19 yaşındayım ve bu zamana kadar hiçbir şekilde PlayStation oynamadım. Sürekli olarak masaüstü bilgisayar kullandım. Bir anlık gazla PS5 aldım fakat oynayamıyorum. Elim ayağıma dolanıyor. Araba süremiyorum oyun oynayamıyorum. Aşırı zor bir şey. Buna nasıl alışabilirim bir öneriniz var mı?

19 yaşındayım ve bu zamana kadar hiçbir şekilde PlayStation oynamadım. Sürekli olarak masaüstü bilgisayar kullandım. Bir anlık gazla PS5 aldım fakat oynayamıyorum. Elim ayağıma dolanıyor. Araba süremiyorum oyun oynayamıyorum. Aşırı zor bir şey. Buna nasıl alışabilirim bir öneriniz var mı?

Hocam ilk başlarda öyle olması normal bende ilk Xbox aldığımda yürümekte zorlanıyordum ama 1-2 ay oynayınca alışıyorsunuz.

Aynı şeyi yaşamıştım hocam PS3 aldığımda devamlı dene alışıyorsun bir süre sonra :D

Gamepad'e alışmak için önce hikaye ağırlıklı ama kol kontrolü az gerektiren oyunlardan başlamalısınız. Başlangıç için kol hakimiyetinin gerekmediği bir kaç oyun önerebilirim;

• Heavy Rain
  • Beyond two Souls
  • Detroit Become Human vb.

İlk günlerde gayet normal. 1-2 hafta oynadıktan sonra alışırsınız.

PS3 aldığımda aynı şeyi ben de yaşamıştım. Analog kontrolleri vs zor gelmişti. Başlıkta PS5e alışamıyorum demişsin ama aslında gamepad'e alışamıyorsun. Belli bir alışma süresi normaldir gayet. Ps3ten sonra ps4 ve ps5 e geçerken hiç bir sorun çekmedim zaten aynı mantık. Hatta şu an Bilgisayardan oynadığım oyunları bile PS gamepad'i ile oynuyorum. Hikayeli oyun oynuyorsan gamepad ile oyun oynamak rahatlıktır. Bu rahatlığa alışınca bırakmak istemeyeceksin.

Gazla PS5 almak nedir hocam Türkiye'de yaşıyoruz Xbox tercih edilmeli.

Onun dışında kolayca alışılabilecek bir şey zamanla oturuyor Far Cry 4 ile başlamıştım ben konsola zamanla aimim gelişti düşmanları hemen indirebilmeye hassasiyetimi ayarlayabilmeye başladım efsane oluyor alışınca.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı