PlayStation Portal için ilk incelemeler yayınlandı

431168

Hectopat
Makaleler
4
Sony, PS5'e Wi-Fi ile bağlanarak konsol oyunlarını oynama imkanı tanıyan PlayStation Portal isimli taşınabilir el cihazını tanıttı.

Sony, PlayStation 5 oyunlarını yattığınız yerden oynamanızı sağlayacak, PlayStation Portal Remote Player isimli taşınabilir el cihazını tanıttı. İlk olarak geçtiğimiz aylarda "Project Q" kod adıyla, henüz prototip aşamasındayken duyurulan cihazın fiyatı, özellikleri ve çıkış tarihi de resmen açıklandı.

Öncelikle belirtmek gerekiyor ki, PlayStation Portal sanılanın aksine Steam Deck gibi bir taşınabilir oyun konsolu değil. Çünkü Steam Deck, direkt olarak Steam'deki oyunları indirip oynamanızı sağlarken, PlayStation Portal ise PlayStation 5'e ihtiyaç duyuyor yani cihazı bağımsız kullanamıyorsunuz. PlayStation 5'e Wi-Fi özelliği üzerinden kablosuz olarak bağlanan PlayStation Portal, konsolunuza daha önce indirdiğiniz oyunları 1080P çözünürlükte 60 FPS ile oynamanıza imkan tanıyor. 8 inç büyüklüğünde bir LCD panel ile gelen taşınabilir el cihazı, DualSense ile uyumlu tüm oyunları destekliyor.Nintendo Switch'i andıran bir tasarımla karşımıza çıkan Portal, sağ ve sol tarafında uyarlanabilir tetikleyicileri ve dokunsal geri bildirim özelliğini destekleyen kontrolcülere ev sahipliği yapıyor. Öte yandan paylaşılan bilgilere göre, PlayStation Portal'ın verimli çalışabilmesi için en az 5 Mbps hızında bir internet bağlantısına ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Daha akıcı ve kaliteli bir oyun deneyimi içinse 15 Mbps bağlantıya sahip olunması gerektiği vurgulanıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bulut oyun sistemini desteklemeyecek

PlayStation Portal, Sony'nin yakında başlatması beklenen bulut oyun platformunu desteklemeyecek. Sony'den yapılan açıklamada, "PS Plus Premium üyeliği kullanılarak PS5'te yayınlanması gereken oyunlar uyumlu değildir" ifadesi kullanıldı. Sony'nin PlayStation 5 oyunlarını bulut üzerinden oynmaya imkan tanıyan yeni sistemi geçtiğimiz günlerde test aşamasına geçti. Kullanıcılar bu özellik sayesinde, PS Plus kütüphanesindeki ve PS Store'dan satın aldığı tüm oyunları 4K çözünürlükte oynayabilecekler.

PlayStation Portal bu yılın sonlarına doğru 199,99 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Türkiye'ye ne zaman geleceği konusunda ise resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: The Verge

Büyük başarısızlık olacak bana göre. Bulut sistemini desteklememesi büyük hata. Çok yanlış yapıyorsun Sony çok...

Asiri sacma bir cihaz olmus. Sirf yan odadan oynamak icin ek cihaz almaya gerek var mi bilmem. Konsolu o odaya tasi direk daha iyi. "Yattiginiz yerden oynamanizi saglayacak" konsolun amaci bu degil mi zaten, insanlar PC yerine konsolu bu sebepten tercih etmiyor mu?

Saçma sapan bir ürün, PS5 Pro'ya odaklansınlar. Daha PS5 gücünü gösteren oyun göremedik

PS play var. Kontrolcüye telefon aparatı ile telefonu takıyorsunuz aynı şey. Bunun için sıfırdan alet yapmak deli saçması olmuş.

Ağzım açık bir şekilde okudum. Yahu bu nasıl bir kafa arkadaş benim telefonumda da PS Remote Play var aynı şey. Bende Asus ROG Ally, Steam Deck gibi bir şey zannediyordum bunu. Bunu üretenin de alanın da akıl sağlığında problem vardır benim düşüncem. Çünkü aynı deneyim herhangi bir telefon ile de gerçekleştirilebilir. Bir de gamepad bağlarsın oldu bitti.

Tasarlayanı geçtim de buna izin veren kim ve nasıl verdi? Şaka gibi bir olay.

Tasarlayanı geçtim de buna izin veren kim ve nasıl verdi? Şaka gibi bir olay.
Bunu yapacaklarına yeni çıkacak olan PS5 Slim ve Pro cihazlarına yönelmeleri çok daha sağlıklı olurdu. Bu dandik alete yapacakları yatırımı kesinlikle Slim'e yapmalılardı.

Bunu yapacaklarına yeni çıkacak olan PS5 Slim ve Pro cihazlarına yönelmeleri çok daha sağlıklı olurdu. Bu dandik alete yapacakları yatırımı kesinlikle Slim'e yapmalılardı.

Yatırım yaptıklarını düşünmüyorum şahsen. Daha doğrusu düşünmek istemiyorum. Direk fan yapımı sızıntılara benziyor cihaz.

Hepinize selamlar,

Cihazı 2 ay evvel keşfedip satın aldım. İlk süreçte bütün herkeste olduğu gibi sizin de negatif yorumlarınızın olması beni şaşırtmadı açıkçası ancak duruma açıklık getireyim. 2 aydır cihaz üzerinden bitirmediğim oyun kalmadı, öncelikle biliyorsunuzdur bu cihaz yalnızca evde değil dünyanın öbür ucunda bile sorunsuz çalışıyor. İlk çıktığı dönem internet sorunları mevcutmuş sanırım haberim yok ama şuan gittiğim herhangi bir kafenin vasat internetiyle bile cam gibi oyun oynuyorum. Her yerde her koşulda çalışıyor ve emin olun sizin telefonunuza indirdiğiniz remote play uygulaması gibi değil, ne yaptılar bilmiyorum ama çok fark etmiş. Bu yorumu yazarken mesela öğle arasına girdim 12-1 arası 1 saat ofiste GOW Ragnarök oynadım ne bir donma ne bir gecikme hiçbir sorun yok. Eğer PS sahibiyseniz kesinlikle öneriyorum emin olun pişman olmazsınız ancak cihazınız yoksa tabiki hiçbir işinize yaramaz. Şarj konusunda dün gece bütün özellikleri sonuna kadar açıkken (Ekran parlaklığı adaptif trigger uyarı ışıkları vs.) 4 saat civarı tek şarjda oynadım en son %9 falandı kapattım oyunu saat geç oldu diye. Fiyat tartışılır ancak sarı siteden uyguna bulabilme ihtimaliniz yüksek tabii. Daha önce GOW 2018, RDR2, The Witcher 3 gibi oyunları da bu konsoldan oynayarak bitirdim ve emin olun diğerlerinden çok ötede. Her şeyden önce dualsense teknolojisi zaten farkı koyar siler süpürür rakip bırakmaz kendine. Tutuş konforu ağırlığı vesaire gerçekten güzel ve bildiğiniz üzere içerisinde herhangi bir oyun sistemi barındırmadığından ısınma yok zaten fan bile yok. Elinde PS5 cihazı olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim bu deneyimi yaşayın abi, en kötü internetle bile emin olun oynatıyor sizi birkaç kafede farklı mekanlarda denedim hatta ailemin internet olmayan evine giderek Turkcell hatlı telefondan erişim noktası bağlayarak bile denedim çatır kütür oynadım. Bilgilerinize sunulur...

İyi forumlar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…