Plc ile yapılacak giriş seviye bitirme projesi önerisi

Makaleler
16
Yer
Antalya
Selam. Bitirme projesini plc alanında çalışmalar yapılacak bir hocadan seçebildim. Diğer hocalarda yoğunluk vardı maalesef.

Plc ile daha önce ilgim alakam olmamıştı ama pek dert etmedim. Çünkü yeni bir şey öğrenip kendimi geliştirme hevesindeyim. Hoca da zaten sıfır bilgi ile seçmiş olsanız bile öğreneceğiz zaten dedi, her türlü yardımcı olacak. Bana Mitsubishi FX5U-32M model bir plc düştü, bu Plc'yi programlamayı öğreneceğim.

Asıl konu, proje bulmak. Aslında aklımda yağmur suyu destekli otomatik sulama sistemi (toprağın durumuna göre suyun ph dengesi ve suya gübre desteği eklemesi gibi ek özellikler de düşünüyorum, zor olmazsa.) Gibi bir şey var.

Ama burada önemli olan şu anda sıfır bilgi ile başlayıp, sene sonuna yetişebilecek bir proje olması. Farklı fikirleriniz varsa bekliyorum. Aklıma çok bir şey gelmedi, diğer arkadaşların projelerini de duyduğum için onlarınkinden farklı olsun istiyorum. Daha önce neler yapılmış diye bakıyorum, başlıklar hep birbirine benzer şeyler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle internetten pic ile ne gibi şeyler yapılabilir onu araştırın ondan sonra fikir bulmak daha kolay olacaktır.

Öncelikle internetten pic ile ne gibi şeyler yapılabilir onu araştırın ondan sonra fikir bulmak daha kolay olacaktır.
1 haftadır bakınıyorum zaten . Biraz özgün bir şey olsun isterim ama basit olması iyi olur. Bilmiyorum, neyi yapmak zor neyi yapmak kolay? Projelere baktıkça başlıklardaki olaylar aşırı kolay şeyler olarak geliyor bana hep ev otomasyonu, nesne ayırma gibi şeyler var bitirme projelerinde. Benim düşündüğüm şey de kabul edilebilir gibi duruyor bunlara bakınca.

Yangın söndürme ile alakalı bir sistem kurabilirsin belki. Hem tespit hem söndürme yaparsa güzel olabilir.

Bu plc endüstriyel türde bir Arduino anladığım kadarıyla. Arduino projelerinden bazıları da iş görebilir.

Bu plc endüstriyel türde bir Arduino anladığım kadarıyla. Arduino projelerinden bazıları da iş görebilir.
Bakalım, düşündüğüm şey güzel gibi geliyor bana. Manuel olarak kullandığımız bir şey, köyde çatıdan gelen yağmur suyunu depolayıp sulama için kullanıyoruz. Bunun otomasyonu güzel olabilir gibi geldi bana, zaten toprağın nemine göre sulama otomasyonu çok yapılan bir şey. Kendimden bir şey katarak bu yapılabilir gibi geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…