Please enter setup to recover BIOS setting hatası

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Back-End Developer(PHP-Laravel, Python-Django)
1.5 hafta önce BIOS üzerinden sanallaştırma teknolojisini açtım. 2 gün önce ise böyle bir şey çıktı. F1 basıp BIOS girdiğimde açtığım şey kapalı olarak gözüküyordu. Ben de irdelemedim ve sanallaştırma teknolojisini tekrarda açmadım zaten. Fakat 2 gündür ne zaman bilgisayarı açsam böyle diyor. Bios F1 ile girip hemen ardından çıkış yaptığımda bilgisayar açılıyor ama BIOS girmeden açılmıyor. Aşağıda "BIOS ayarlarını kurtar" falan diyor fakat ne demek istiyor anlamıyorum. Tarih saatte sorun yok. Mesela bilgisayarı açtıktan sonra kapayıp 1-2 saat sonra açsam bu hatayı vermiyor ama ertesi gün veriyor. Anlamadım gitti ya.

20181003_124418.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart üzerindeki Clear CMOS Jumper ile BIOS'u sıfırlayın. Sorun devam ederse BIOS pilini değiştirin. Olmadı BIOS'taki Boot sekmesi altından Wait If F1 Error seçeneğini devre dışı bırakın.
Bios sırfırladığım da yapmış olduğum bios güncellemesi de gitmiş olacak. 4 yıllık anakart olduğundan dolayı tekrar bios updaye yapmaya korkuyorum açıkçası. Bios pili konusunda "sanallaştırma teknolojisini " açtıktan sonra böyle hata vermeye başladı pilden olacağını düşünmüyorum. "Wait If F1 Error" seçeneğini kapattığımda ileride bir sıkıntı çıkar mı acaba?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı