Please enter setup to recover BIOS setting

• Konuyu başlatan aayg
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 12.379

aayg

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bugün bilgisayarı açarken BIOS'u güncelledim. Bilgisayar güncellemeyi indirdi, yükledi ve tekrar başladı, beni BIOS güncelleme sayfasına attı. Başarılı, güncel yazdı. Buraya kadar sorun yok, çık diyorum hepimizin bildiği çıkmak istiyor musunuz sorusunu soruyor evet diyorum çıkmıyor güncelleme sayfasında kalıyor bir kez daha çık diyorum bu sefer de takılı kalıyor. Güncelle diyorum zaten son sürüm yazısı çıkıyor. Eksik ne yapıyorum anlamadım.

Bilgisayar açılınca ilk gördüğüm sayfa:

vZllYz.jpg

Daha sonra BIOS'a giriyorum:

A3vbzQ.jpg

Evet dedikten sonra internet sekmesini seçiyorum bilgisayar kapanıp açılıyor ve aynı şeyler yine. Çıkmak istediğimde takılıyorum demiştim ama takılmıyor önce evet diyorum çıkmıyor tekrar çıkmak istediğimde Yes'i veya No'yu seçemiyorum. Yes ve no üzerine geliyor ama entera bastığımda sanki basmıyormuşum gibi hareket ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS son sürümde ve sorunsuz güncellenmiş anladığım kadarıyla. Açılışta gelen hata BIOS ayarlarının sıfırlanması gerektiğini söylüyor. BIOS'a girip F5 ile ayarları sıfırlayın ve F10 ile kaydedip çıkın. Olmadı Advanced Settings üzerindeki Boot sekmesinden Wait for F1 If Error ayarını devre dışı bırakın.

Sorunu çözme yolunu bugün deneme yanılma yoluyla da olsa buldum. Asus'un sitesinden indirdiğim son güncellemeyi rar dosyasından çıkarıp " (.cap) dosyasını " usb belleğe attım. Bilgisayarı açmadan usb belleği kasaya taktım, bilgisayarı çalıştırdım, sürekli takılı kaldığım güncelleme sayfası açıldı ve güncellemeyi tekrar yükledim. Normal olarak restart atılsın mı diye sordu evet dedim ve restart sonrası bilgisayar açıldı.
Diğer bir konu, bazen forum kurallarını istemeden de olsa ihlal edebiliriz, bilgisayar açılmıyor, unutmuş olabiliriz bu panikle. Bence yetki kısıtlamadan önce uyarsanız daha doğru olur. Zaten çok fazla cevap yazan yok, benden daha bilgili biri yazıyor ve engel yiyorum, çözümü bulamasam engel bitene kadar bekleyeceğim ki cevap yazayım. Bir e-mail veya bir mesaj atılsa uyarı anlamında, düzeltilmezse yetki kısıtlansa bizler için daha iyi olur kanaatindeyim. İyi forumlar

Son düzenleme:
Sorunu çözme yolunu bugün deneme yanılma yoluyla da olsa buldum. Asus'un sitesinden indirdiğim son güncellemeyi rar dosyasından çıkarıp " (.cap) dosyasını " usb belleğe attım. Bilgisayarı açmadan usb belleği kasaya taktım, bilgisayarı çalıştırdım, sürekli takılı kaldığım güncelleme sayfası açıldı ve güncellemeyi tekrar yükledim. Normal olarak restart atılsın mı diye sordu evet dedim ve restart sonrası bilgisayar açıldı.
Diğer bir konu, bazen forum kurallarını istemeden de olsa ihlal edebiliriz, bilgisayar açılmıyor, unutmuş olabiliriz bu panikle. Bence yetki kısıtlamadan önce uyarsanız daha doğru olur. Zaten çok fazla cevap yazan yok, benden daha bilgili biri yazıyor ve engel yiyorum, çözümü bulamasam engel bitene kadar bekleyeceğim ki cevap yazayım. Bir e-mail veya bir mesaj atılsa uyarı anlamında, düzeltilmezse yetki kısıtlansa bizler için daha iyi olur kanaatindeyim. İyi forumlar
Cidden çok haklısınız. Forumun sıkı takipçisi olarak uyarıda bulunmak istedim "Gereksiz Mesaj uyarısı" aldık. Bu arada cevap vermek üzereydim sadece hızlıca uyarmak için yazıp daha sonra düzenlemekteydim. Gereksiz olan tonla mesaj varken ceza alan biz oluyoruz. Adam "FX-8320 F/P" diye konu açıp bakın arkadaşlar valla çok ucuz iyi diyip mesaj atıyor günlerce yayında kalıyor cezayı biz yiyoruz. Bu saçmalıklar saçması yasaklama sistemi bir kişinin eline bakmamalı. Bu arada sorununuza gelirsek bazen bioslarda Usb Mouse' lar tam boot edilemiyor. Eski UEFI biosumda mouseyi hareket ettirirken tıklayamamaktaydım. PS/2 girişinden kullanabileceğim bir mouse alıp o şekilde güncelleme yapıyordum veya Windows üzerinden yapıyordum. Live Update tarzı bir program varsa bırakın Windows üzerinden yapsın güncellemenizi hem daha kolay. İyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı