"Please Power down and connect the PCI-e Power cable(s) for this Graphics Card" hatası

SambaSamba

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS NVİDİA RTX 2060 EKRAN KARTI
TURBOX H81 ANAKART
İ7 4790 İŞLEMCİ
16GB TURBOX RAM 2X8
1TB KODAK SATA SSD
512GB TURBOX SSD
128GB TURBOX SSD
1TB TOSHIBA HDD
400W PSU
Herkese merhaba, bugün yeni aldığım RTX 2060 kartını bilgisayarıma taktım ama bu hatayı aldım. Acaba yanındaki pin yuvası boş olduğu için mi böyle bir hata aldım yoksa başka bir sorun mu var? Eğer pin 6'lık pin yuvasının boş olmasından dolayı ise bu kabloyu nereden alabilirim ve nasıl takabilirim?

Dosya Ekleri

• IMG_20250414_204024_061.jpg
    116,3 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20250414_203647_841.jpg
    116,4 KB · Görüntüleme: 19
Ekran kartının güç kablosunu bağlaman gerekiyor.

Eğer PSU da boşta 6 pin PCI-exp kablosu yoksa mecburen Molex to PCI-exp kablosu almanız gerek. Bu arada PSU kaç W gücünde?

Boşta 6 pin PCI-exp kablosu yok sadece 8 pin vardı onuda taktım. PSU 400 watt

Diğer bileşenleriniz neler? PSU yetmeyebilir. Ya da şöyle sorayım. Önceki ekran kartınız neydi?

Şöyle bir kablo almanız lazım.

Diğer bileşenleriniz neler? PSU yetmeyebilir. Ya da şöyle sorayım. Önceki ekran kartınız neydi?

Anakarat Turbox B85(H81)
İşlemci İ7-4790
Ram Turbox 2x8 GB

Önceki bileşenlerde
Anakart Esonic H61FHL
İşlemci İ5 3470
Ekran Kartı Rx580
Ram Turbox 2x8 GB

PSU yeter o halde. RX 580 çalıştırdıysa RTX 2060'ı daha rahat çalıştırır. Link attığım kabloyu alın işiniz çözülecektir.

Tamamdır hocam sağolun hayırlı günler. Birde bu kabloyu nasıl takarım anlatabilir misiniz veya bir video varsa atabilir misiniz?

PSU üzerinde Molex uçları var. Beyaz girişler var ya kabloda. PSU üzerindeki ona uygun kabloları bul tak. Siyah kısmı ekran kartına tak. Zaten kablo eline geçince anlarsın nasıl olduğunuz. Bir zorluğu yok. Sadece beyaz kısımları takarken sıkı sıkıya geçtiğine emin ol. Ark yapıp erime yapmasın.

Tamamdır tekrardan sağ olun teşekkür ederim iyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…