"Please reboot and select proper boot device" hatası

Ahtapot Bey

Hectopat
Daha fazla  
Dün sabah normal bir şekilde bilgisayarı kapatıp evden çıktım, akşam eve geldiğimde ise, bilgisayarı açtığımda hemen Windows logosunun gözüktüğü kısımdan sonra bir şifre istiyordu, yüksek ihtimalle BIOS ile alakalıydı. Araştırdığımda birkaç adet şifre buldum, denedim ancak hiçbiri işe yaramadı ve son çare olarak BIOS pilini söküp taktım. Sonrasında BIOS üzerinden boot seçeneklerini değiştirdim, 1. öncelik HDD'de ancak şu an bilgisayar yine de boot olmuyor. HDD'den herhangi bir ses/cızırtı gelmiyor, normal bir şekilde çalışıyor ancak boot olmuyor. Yeniden başlatıp başka bir boot seçeneği seçmemi istiyor, yani şu "Please reboot and select proper boot device" hatasını veriyor. Çeşitli çözümler denedim ancak hiçbiri işe yaramadı.
Nasıl çözebilirim?
Manuel boot ile HDD seçip başlatmayı denedim, ilk kez yaptım bunu ve yine de aynı hatayı verdi. HDD'm zarar görmüş olabilir mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı