PMW 3389 sensörlü Rampage SMX-R90 Sector nasıl bir mouse?

Tseenka

Kilopat
Makaleler
1
Yer
C:\Config.Msi
Daha fazla  
Mouse'u ilk @hadwiger hocamın rehberinde gördüm;
PMW 3389 sensör kullanması ve özellikle "Rampage" olması, üstüne üstlük 208 lira olması Mouse'un kalitesi hakkında bende bir merak uyandırdı, kaliteli midir, eksileri ve artıları nelerdir?

Son düzenleme:
Fareyle ilgili cok bilgi sahibi degilim. Ufak bir arastirmayla sorun yasayan birini buldum.

Berbat teknik servisi bile alinmamasi icin yeterli bence. Onun yerine Hero 16K sensorunu kullanan MX518'i oneririm.

Ergonomi olarak size uygun degilse baska mouselere de bakabilirsiniz.

Rampagenin ürün kalitesi biraz şans eseri. Çinde fason olarak üretilip ülkeye getirdiklerinden dolayı rampagenin ürettiği bir ürün değil yani. İyi araştırıp kullanıcı yorumlarına bakarsan alınabilir. Bende klavyesi var gayet memnunum. Ama forum biraz bu markaya önyargılı. Ama haklılar bazı ürünleri çok dandik.

Hocam alacağım demedim merak ettim, forumda adam akıllı bilgi yok ve de Rampage bir üründe sorun yaşandığında yardım etmek yerine direk Mouse al diyenler var, o konuyu görmüştüm önceden yine kesin bir şey yok o konuda, bir konuda önerip ağır olduğunu belirtenler var.

Ya hocam alacağım demedim merakımdan konu açtım niye herkes bilgi vermek yerine mouse öneriyor? İnternette adam akıllı bilgi bulamarım buraya konu açtım.

Dostum haklısın, aynı şey benimde başıma geliyor. Ancak forumdaki çoğu arkadaş rampage ürünleri ile kötü tecrübeler yaşadığı için bu markayı pek sevmiyorlar. Bu yüzden forumda bir sürü psikolojisi oluşmuş durumda. Bana kalırsa kaç senedir rampage kullanıyorum, ürünlerinde bir sıkıntı yaşamadım. Bu forumda en çok okuduğum şey “bu marka çöp, bunu tavsiye ederim” tamam da niye çöp? Bahsettiğim ürünü aldın mı? Deneyimledin mi? Ne kadar süre kullandın, eksileri artıları ne? Bunlar konuşulmuyor, ama bu marka çöp. Bugün git en iyi markanın en iyi ürününe sahip ol illaki sevmediğin şikayetlendiğin bir tarafı oluyor. Elektronik bir cihaz, arızalıda çıkabiliyor. Bu tarz ürünleri ürünü sipariş eden kişilerin yorumlarına bakarak daha iyi bilgi sahibi olunuyor. Çünkü son kullanıcı ürünü kullanıp deneyimlerini paylaşıyor. Ben ürün alırken Trendyol ve hepsiburadanın yorumlarına bakıyorum. Bu zamana kadar sorun yaşamadım. En kral ürünü al, kötü yorumlar her zaman vardır, herkesi memnun edemezsin. Mesela bahsettiğin mouse görünüm olarak çok şık, alan kişilerin yorumlarıda gayet iyi. Ergonomi kişiden kişiye değişir, ancak ergonomik olarakta iyi puan almış bir ürün. Kısacası fiyat ve performans ürünü. Kalkıpta 500 lira bandındaki bir ürünle tabi kıyaslanması zor. Ancak ürün ülkemiz ekonomi şartlarına bakılırsa gayet uygun bir ürün. Garanti konusuna gelecek olursak 200 liralık bu ürünün rakiplerine kıyasla ucuz olmasının sebebi bence garantisi kötü olmasındandır. İçinde kullanılan sensörün aynısını termaltakede kullanıyormuş. Arıza yapan birşeyse zaten termaltake mouse da arıza yapabilir. Bence gayet hoş bir ürün, mouse değişikliğine gidersen alıp deneyimleyebilirim. Beğenmezsem 14 günlük cayma hakkından yararlanılabilir. Ürüne zarar vermediysen, İade edersin sorun çözülür.

PWM 3389 kullanmakta. 7 programlanabilir tuşu ve makro yazılımı varmış. 129 gram bir fare. Huano switch kullanılmış, 20 milyon tıklama ömrü var. Soldaki tuşların ömrüne ise 3 milyon denmiş. 5 RGB LED var. Kablosu 1.8 metre ve örgü. Hakkında bulabildiğim bilgiler bu kadar.

Ek olarak sanırsam, MCU ile sensörü karıştırmışlar;

Zaten ekipman aldıysan bozulmasının iki sebebi vardır ilki senin hatan ikincisi defolu olması, ekipman alan kişinin teknik servisle işi olmaz, teknik servisinde ucuz model alanla işi olmaz, bu kural hep böyle teknik servisle marka kötülenmez sen Samsung J7 Prime aldın diyelim bir diğeri S10+ aldı, Samsung J7 Prime'ı kullanıcı hatası diyerek gönderirken (Yaşadım çünkü işlemci ölmek üzereydi ve Samsung kullanıcı hatası diyerek gönderdi.) S10+ kullanan birisinin telefonunu küçücük bir yazılımsal sorunu çözmek için bayağı bir çabalıyor, halbuki o sorunda kullanıcı hatası ile ilgili, Rampage'e lafım yok adamların iyi 2-3 tane ürünü var diğeleri fasa fiso ama bu Mouse'ta PMW 3389 sensör olması merak uyandırdı.

İşte bundan bahsediyorum böyle bilgi verin, malzeme kalitesini öğrenebilsek çok iyi olacak ama bende bir bilgi bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…