PMYO mu POMEM mi tercih edilmeli?

Birisi 2 yıllık üniversite görevi gören MYO'dur, Lise'den sonra girersin. Diğeri Üniversite sonrası KPSS ile alım yapan bir eğitim programıdır. Mezuniyet sonrası pek farkı yok, ne zaman ne yapmak istediğine bağlı olarak değişir. Sen dersen ki "Ben üniversite okumak istiyorum önce, başka alternatiflerim de olsun." o zaman Pomem yok ama eğer ben direkt 20 yaşında Polis olayım, üniversiteyi de açıktan tamamlarım o zaman PMYO. Yaşını bilmiyorum ancak kazanma garantisi olmadığı için PMYO da hedeflesen mutlaka istediğin bir üni bölümüne yönelmeni tavsiye edebilirim. Branş seçimini de daha şimdiden düşünmene gerek yok. Başarılarını dilerim :)

Birisi 2 yıllık üniversite görevi gören MYO'dur, Lise'den sonra girersin. Diğeri üniversite sonrası KPSS ile alım yapan bir eğitim programıdır? Mezuniyet sonrası pek farkı yok, ne zaman ne yapmak istediğine bağlı olarak değişir. Sen dersen ki "ben üniversite okumak istiyorum önce, başka alternatiflerim de olsun." o zaman POMEM yok ama eğer ben direkt 20 yaşında polis olayım, üniversiteyi de açıktan tamamlarım o zaman PMYO. Yaşını bilmiyorum ancak kazanma garantisi olmadığı için PMYO da hedeflesen mutlaka istediğin bir üniversite bölümüne yönelmeni tavsiye edebilirim. Branş seçimini de daha şimdiden düşünmene gerek yok. Başarılarını dilerim :)

Benim konum degil ama. PMYO kazanma garantisi yok istediğin bir üniversite bölümüne yönel derken ne demek istediniz hocam. Orayı pek anlamadım üniversite okuyup ondan sonra mı POMEM'e girelim.

Benim konum degil ama. PMYO kazanma garantisi yok istediğin bir üniversite bölümüne yönel derken ne demek istediniz hocam. Orayı pek anlamadım üniversite okuyup ondan sonra mı POMEM'e girelim.
Şöyle, varsayalım denediniz ve mülakatı geçemediniz, bir yıl beklemek yerine üniversite tercihi yapılmalı mutlaka. Yaş gençse şartlanmaya gerek yok demek istemiştim, ygs/kpss yettiği sürece denemek için fırsatlar olacaktır.

Şöyle, varsayalım denediniz ve mülakatı geçemediniz, bir yıl beklemek yerine üniversite tercihi yapılmalı mutlaka. Yaş gençse şartlanmaya gerek yok demek istemiştim, ygs/kpss yettiği sürece denemek için fırsatlar olacaktır.

Ben 17 yaşındayım bir seçim yapmam gerekiyor artık zaten de. Bir üniversiteye girsem onu bitirip oradan POMEM'e girsem zor olur mu yani sınavını kazanmak zor olur mu onun hakkında bir bilginiz var mı acaba?

Şimdi o duruma göre değişir, puanını yaptıysan PMYO için şansını mutlaka dene mesleğe erken başlamış olursun. Bana göre KPSS +60 puan almak YGS'de 260 ham puan yapmaktan daha kolaydı. :D Yani bu tamamen sana bağlı. Mülakat aşaması birebir aynı. Lisans mezunu olana kadar PMYO denersin her yıl üniversite sınavına girip, Lisans mezunu olduktan sonra KPSS kazanıp POMEM denersin. Ama oransal olarak POMEM'de daha fazla şansın var gibi duruyor alım/başvuru sayısına bakarsak. Tabii o zamana kadar bakarsın PMYO kazanır gidersin belli olmaz :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı