PNG ve JPG kalite farkı

Mesela Yani

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, direkt konuya giriyorum;
Ben odamı yeniliyorum ve birkaç fotoğraf çıkartmak istiyorum daha doğrusu poster şeklinde çıkartmak istiyorum. İstediğim fotoğrafın posterleri yeteri kadar tatmin edemedi beni, daha doğrusu fotoğraflar istediğim gibi değil. Ben fotoğrafları internetten yükleyip, Photoshop üzerinde istediğim düzeni yapmayı ve PNG uzantısı olarak kaydedip flash bellek sürücüsüne atmayı ve bunları kırtasiyelerdeki yazıcıdan çıkartmayı düşünüyorum (PNG halinde). Böyle yapsam olur mu sizce çünkü birkaç yerde okuduğuma göre JPG olarak çıkartılırsa kalitesiz, PNG olarak çıkartılırsa kaliteli olarak çıkıyormuş? Yoksa en iyisi fotoğrafçıdan mı çıkartmam olur? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

En belirgin farkı PNG'nin transparent(şeffaf) desteklemesi.Onun dışında evet, daha kaliteli.Fakat PNG'nin boyutu JPEG'e göre kat kat fazladır.Bence en önemlisi çözünürlüktür.İstenilirse JPEG'te o kaliteye getirilir ve boyutu inanılmaz düşük olur kısaca; transparent bir zemin yoksa JPEG kullanılmalıdır.

Bana sorarsanız ikisi de değil; SVG derim.İstedin kadar büyüt, bozulmaz.Boyutu ufaktır.Web ortamında daha çok kullanılır.

@Shahdee Doğru lakin oluşturacağı resim dosyasını poster çıkarmak için geçici bir süreliğine depolayacak. Bu durumda iki özdeş fotoğraf için her ne kadar kaliteli olursa olsun kayıplı bir formatın PNG gibi kayıpsız bir format yerine kullanılması mantıklı olmaz. SVG olursa daha iyi olur tabii.

@Shahdee Doğru lakin oluşturacağı resim dosyasını poster çıkarmak için geçici bir süreliğine depolayacak. Bu durumda iki özdeş fotoğraf için her ne kadar kaliteli olursa olsun kayıplı bir formatın PNG gibi kayıpsız bir format yerine kullanılması mantıklı olmaz. SVG olursa daha iyi olur tabii.

Photoshop üzerinden SVG olarak kaydetsem bir sıkıntı çıkmaz diyorsunuz ve sanırım SVG PNG'den daha kaliteli demek istediniz. Doğru anlamış mıyım SVG mi öneriyorsunuz?

Photoshop üzerinden SVG olarak kaydetsem bir sıkıntı çıkmaz diyorsunuz ve sanırım SVG PNG'den daha kaliteli demek istediniz. Doğru anlamış mıyım SVG mi öneriyorsunuz?
PS üzerinden çıktı alacaksanız PNG alın.SVG, AI'den alınır.PS'den alınan SVG çıktısı tam SVG değil içine PNG gömülmüş olur genelde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı