PNY 3080 Ti ekran kartını bağlayınca bilgisayar çalışmıyor

mustafakaplan

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba dostlar, bugün yeni ekran kartım geldi PNY 3080 Ti uprising. 8+8 pin ile çalışıyor, ekran kartının pinlerini takıyorum ancak onu taktığımda bilgisayar açılmıyor, anakartın ve RAM'in RGB ışıkları yanıyor sadece sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Sistemim:
Ryzen 5 3600XT işlemci.
Corsair 2x8 Vengeance RGB Pro 2666 MHz RAM.
PNY 3080 Ti ekran kartı.
Aorus B450-M anakart.
Thermalthake 750W Bronze 80+ PSU.

Düşüncem PSU'nun yetersiz kalması, eğer öyleyse kendime bir Corsair RM850 bir güç kaynağı almak olacak.

PSU gayet yeterli, pinleri düzgün bağladığınızdan emin olun. Bende 3070 ekran kartımda aynı sorun olmuştu ışıkları yanıyor ama fanları dönmüyor ekrana görüntü gelmiyordu sorunun pin bağlantılarında olduğunu fark ettim öyle düzeltmiştim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminin boşta çalışırken çekeceği güç aşırı abartırsak 200W falandır diyelim. O yüzden PSU ile ilgili bir şey yok. Kablolarda sıkıntı olmadığından emin misin?

PSU yetersizliği ile alakası yok.
PC açılıyor ama ekran mı gelmiyor yoksa hiç açılmıyor mu?
Hiç açılmıyor, ekran kartının pinlerini çıkardıktan sonra işlemcinin fanları dönmeye başlıyor.
Sisteminin boşta çalışırken çekeceği güç aşırı abartırsak 200W falandır diyelim. O yüzden PSU ile ilgili bir şey yok. Kablolarda sıkıntı olmadığından emin misin?
Şimdi iyice takıp tekrar deneyeceğim. Sorun olacağını sanmıyorum kablolarda ama

Sorunu çözdüm, pinleri takarken ters takmışım, eski ekran kartımdan alışkanlık olarak klipsleri üst tarafa denk gelecek şekilde taktığım için ekran kartı güç almıyormuş, teşekkür ederim arkadaşlar sistem şu an açıldı.

Dosya Ekleri

• IMG20210824135415.jpg
    206,7 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG20210824135418.jpg
    187,8 KB · Görüntüleme: 44
Kısa devre olsaydı PSU kendini kapatırdı diye düşünüyorum sistem açılır gibi yapıp 1 saniye sonra durması lazım %90 kısa devrelerde böyle oluyor.

PSU'dan önce, anakart korumaya alır. Gerçi ekran kartındaki bu kısa devrenin anakart soket kısmından mı yoksa dışarıdan (PSU'dan beslenen kısımdan ) mı olduğunu bulmak lazım. Ama sorun çözülmüş, herkese iyi forumlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…