Foşix Mergen
Hectopat
PNY marka ekran kartlarının ısınma sorunu olduğunu duymuştum.
Herkese merhaba, bugün 1650 Super ekran kartımı RTX 3060'e yükseltmeyi düşünüyorum. Bu iki kart arasında kaldım. Aslında İtopya'dan Gigabyte RTX 3060 Gaming OC modelini alacaktım 8300 TL'ye bulunuyordu şu an nedense sitelerinde kartı satıştan kaldırmışlar. Konumuzda ki kartlara gelecek olursak benim beklentim overclock ve soğutma yönünde aradaki fiyat farkını ödeyebilirim sorun değil hangisinin soğutmasının daha iyi olduğunu ya da hangisinin overclock performansının daha iyi olduğu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar var mı? Ya da karşılaştırmalar, benchmarklar vs. gibi doküman varsa atabilir misiniz? (ek olarak evet arkadaşlar fiyatlar gün gün düşüyor lakin yazılım ve yapay zeka sektöründe çalıştığım için bu alanlarda proje yönetiyorum, proje teslimat tarihim yaklaştığı için büyük veri setleri ve büyük algoritmaların eğitimi için 1650 Super yeterli gelmiyor) herkese teşekkürler şimdiden.
PNY GeForce RTX 3060 LHR 12GB XLR8 Gaming Revel Epic-X RGB Dual Fan VCG306012DFXPPB 12GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Yanlış duymuşsunuz. Standart bir soğutmaya sahip.PNY marka ekran kartlarının ısınma sorunu olduğunu duymuştum.
Evet hocam tepsiden çıkan silikon kalitesine göre değişiyor ek olarak bellek üreticileri aynı değil mi Samsung üretiyordu sanırsam ?Fiyatından dolayı PNY daha mantıklı.
Soğutması diğer 3060 modellerine göre çok iyi değil ama idare eder, Galax ile aralarında pek fark olacağını sanmıyorum. Overclock değerleri de fena durmuyor ama her karttın farklı OC potansiyeli olduğunu unutma.
Sıcaklık değerleri: PNY RTX 3060 XLR8 Gaming Review - KitGuru
Overclock performansı: PNY RTX 3060 XLR8 Gaming Review - KitGuru
İkinci linkteki GPU'yu kullanıyorum. Gayet serin ve sessiz. Herhangi bir aşırı ısınma, fan sesi veya cw sorunum yok. En fazla kasa içinde 61derece gördüm. Bir başka sistemimde kullandığım RTX 3070 Ti XLR revel Epic-X modeli de gayet iyi. PNY markasından aldığım bu 2.GPU ve memnunum.
PNY RTX 3060'ı kullandığım sistem bileşenlerim:
Corsair Spec Delta 550W.
MSI Pro Z690-A
Intel i5 12400F.
Cooler Master Hyper 212 Black ed.
Patriot Viper 4x8GB 3200MHz CL16.
Crucial P5 Plus 1TB M.2 SSD.
PNY XLR 8 RTX 3060.
Piyasada madencilik furyasıyla ekran kartı yokken ne fiyat konulsa gidiyordu. Şimdi ivme tersine döndü. Madenciliğin getirisi artık bu ülkede bir anlam taşımamaya başladı. Keza bu süre zarfında firmalar, kartları da bollaştırdı. Haliyle fiyatlar aşağıya düştü. Hala olması gereken seviyenin bir tık üstünde diye düşünüyorum ama dövizin geçen seneye oranla 2 katı düzeyde yükselmiş olması da bir etkin rol oynuyor tabii. Ayrıca kapıdaki asgari zammı da fiyatları yine bir tık yukarı taşıyacaktır.İtopya'nın belirli bir fiyat bandından ki 3060'ları satıştan çekmesi çok garip birden çektiler. 10.000 TL'ye kadar olan 3060'ları satıştan kaldırdılar birkaç tane 3060 var şu an sitede.
İncehesap bildiğim kadarıyla PNY markasının ana ithalatçı firması. Yani piyasaya PNY ürünlerini incehesap sağlıyor. Bu durumda aracı olmadığından liste fiyatından çok daha indirimli satabiliyor. Diğer satıcılar ise GPU'ları ellerindeki stok fazlası CPU, anakart, RAM vs. gibi parçalarla toparlayıp indirimle elden çıkarma derdinde olduğu için belirttiğiniz modelin perakende satışını sonlandırmış olabilirler. Çünkü inchesap diğerlerinden daha ucuza satabiliyor. Bu arada ben de geçen hafta gaming gecesinde 7999'a aldım. Döviz daha da yukarılara tırmanacağı durumda bu fiyatı bir daha bulmak zor olabilir. 7300 civarı 3060 için şu an çok güzel fiyat. Şimdiden hayırlı olsun.Evet hocam tepsiden çıkan silikon kalitesine göre değişiyor ek olarak bellek üreticileri aynı değil mi Samsung üretiyordu sanırsam ?
Teşekkürler hocam o zaman PNY alıyorum benim kasamın önü mesh ek olarak bir tık daha düşük sıcaklık görebilirim o zaman Galax revolution 01 kullanıyorum.
İtopya'nın belirli bir fiyat bandından ki 3060'ları satıştan çekmesi çok garip birden çektiler. 10.000 TL'ye kadar olan 3060'ları satıştan kaldırdılar birkaç tane 3060 var şu an sitede.
İncehesap bildiğim kadarıyla PNY markasının ana ithalatçı firması. Yani piyasaya PNY ürünlerini İncehesap sağlıyor. Bu durumda aracı olmadığından liste fiyatından çok daha indirimli satabiliyor. Diğer satıcılar ise GPU'ları ellerindeki stok fazlası CPU, anakart, RAM vs. gibi parçalarla toparlayıp indirimle elden çıkarma derdinde olduğu için belirttiğiniz modelin perakende satışını sonlandırmış olabilirler. Çünkü inchesap diğerlerinden daha ucuza satabiliyor. Bu arada ben de geçen hafta Gaming gecesinde 7999'a aldım. Döviz daha da yukarılara tırmanacağı durumda bu fiyatı bir daha bulmak zor olabilir. 7300 civarı 3060 için şu an çok güzel fiyat. Şimdiden hayırlı olsun.