POCO F3 120 Hz menülerde gezerken Hz değeri düşüyor

yemre61

Femtopat
Daha fazla  
Elimdeki telefon POCO F3 8/256 versiyonu ve MIUI 14 kurulu. Telefonum 120 Hz seçtiğim halde menülerde YouTube'da vs gezinirken 120 FPS'den aşağı düşüyor. Normal olduğu yerde durursam 120 FPS veriyor ama. Yazılımsal bir sıkıntı mı var anlamadım. Sorunun çözümü nedir?

Xiaomi yazılım konusunda maalesef böyle.

Adaptif ekran yenileme hızı tarzında bir şey olabilir.

Ama çok saçma olur nerede dolaşsam 120 Hz in altına düşüyor ve 120 Hz sabit aldığım tek zaman ekranda hiçbir şey yapmadığım zaman.

Güncelleme bekleyeceksiniz veya yazılım ile sürüm düşüreceksiniz. Ben telefoncuya sordum 200TL'ye sürü yükleriz dedi. Kendiniz yapabiliyorsanız deneyin.

Yenileme hızı kısmından standart yerine 120 Hz seçersen tek tük bazı uygulamalar dışında hep 120 Hz de çalışır. O çalışmayan uygulamalarda 60 Hz'de çalışmaya programlanmıştır.

Yenileme hızı kısmından standart yerine 120 Hz seçersen tek tük bazı uygulamalar dışında hep 120 Hz de çalışır. O çalışmayan uygulamalarda 60 Hz'de çalışmaya programlanmıştır.

Onunla maalesef alakası yok. Durum şöyle elimde X3 Pro var. TR cihazı ve ben global ROM attım 14.0.2 sürümü. Onu attığım anda bütün hatalar yok oldu miss gibi çalışmaya başladı cihaz. Fakat global ROM attığım için cihazı yurt dışı olarak görmeye başladı ve IMEI atmamı istedi. Bende TR ROM attım daha sonra 14.0.1 sürümü. IMEI falan düzeldi fakat o yaşadığım takılmalar tekrar başladı. Kısacası TR ROM olanlar dengesiz ve bilerek yavaşlatılmış oluyor. Bundan sonra TR olan bir Xiaomi almayacağım.

2,5 Yıl Redmi Note 9 Pro Türkiye rom kullandım sıkıntı yaşamadım. Sanırım güncelleme ile alakalı olabilir.

2,5 yıl Redmi Note 9 Pro Türkiye ROM kullandım sıkıntı yaşamadım. Sanırım güncelleme ile alakalı olabilir.

Yeni sürümlerde oluşan bir sorun bu zaten. Eski MIUI sürümlerinde böyle bir durum yoktu fakat bu MIUI 13'ün ortalarında çıkan sürümlerden sonra iyice saçmalamaya başladı maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…