İnceleme POCO F7 Pro 256 GB

POCO F7 Pro 256 GB kullanıcı deneyimi – uzun inceleme

POCO F7 Pro 256 GB'ı bir süredir aktif kullanıyorum ve genel olarak memnun olsam da bahsetmek istediğim bazı noktalar var. Hem iyi hem kötü taraflarını uzun uzun anlatayım.

Kamera & 8K video deneyimi
8K video çekerken bazen tiz bir ötme sesi geliyor, çok rahatsız edici değil ama duyuluyor. Ayrıca telefonu hafif sallayınca lensten gelen tıkırtı sesi var; bu çoğu OIS'li telefonda görülen doğal bir ses, o konuda sıkıntı yok.
Gündelik çekimlerde kamera performansı güzel. Makro kamerası yok ama yakın çekimlerde ana kameralar zaten makro gibi çalışıyor, netlik tatmin edici.

Isınma durumu
Çok oyun oynayan biri değilim, Clash of Clans dışında telefonda oyun yok. Oyunlarda ısınma sıkıntısı yaşamadım.
Sadece 8K video çekerken 1–2 defa hissedilir bir ısınma oldu ama “yanıyor bu ne” seviyesinde değil.

Şebeke çekim gücü
Bu konuda telefon beni gerçekten şaşırttı. Normalde bulunduğum yerde hatlar zor çeker, bodrumda çoğu telefon iletişimi kaybeder. Eski telefonum POCO X3 NFC'nin çekmediği noktada F7 Pro çok daha iyi çekiyor. Bu konuda ciddi bir fark var.

Pil performansı & hızlı şarj tuhaflığı
Telefonu aldığım günden beri hızlı şarjı hiç açmamıştım. Normal şarj ile ekran sürem gayet iyiydi.
Ama bir kere acil işim oldu, hızlı şarjı açtım… keşke açmasaymışım. Kapatınca eskiye göre daha hızlı bitmeye başladı gibi hissediyorum. Yazılımsal olabilir, birkaç tam döngüden sonra toparlayabilir, ama yine de not düşmek istedim.
Onun dışında pil sağlığı, tüketim detayları, şarj istatistikleri vs. iPhone'lardaki gibi detaylı şekilde görünüyor — bu güzel bir artı.

Arayüz & özelleştirme
Ana ekran, kilit ekranı, ikonlar, geçiş efektleri… özelleştirme seçenekleri bayağı geniş. Hatta el fenerinin parlaklığını bile ayarlayabilmek hoş bir detay.
Arayüz akıcı ve gereksiz kasma yok.

Genel deneyim
Oyun odaklı bir kullanıcı olmadığım için cihaz benim kullanımımda gayet soğukkanlı. Kamera kalitesi günlük kullanımda fazlasıyla yeterli. 8K çekimlerde hafif ısınma normal.
Şebeke performansı çok iyi, arayüz zengin, pil konusu dışında beni rahatsız eden büyük bir şey yok.

Son söz
POCO F7 Pro 256 GB genel olarak fiyatına göre güçlü, hızlı, çekim gücü iyi, kamerası tatmin eden bir telefon.
Benim kişisel olarak yaşadığım tek gariplik, hızlı şarjı bir kez açtıktan sonra pil performansının hafif düşmesi oldu. Yazılımla veya birkaç döngüyle toparlar diye düşünüyorum.

Ufak tefek eksilere rağmen telefonu gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Özellikle şebeke performansı ve özelleştirme seçenekleri harika.

31.399,00 aldım turuncu siteden peşin olarak.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-11-23 saat 01.58.04_61bad4b1.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-11-23 saat 01.58.04_61bad4b1.jpg
    141,5 KB · Görüntüleme: 3
  • WhatsApp Görsel 2025-11-23 saat 01.58.04_00306801.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-11-23 saat 01.58.04_00306801.jpg
    132,5 KB · Görüntüleme: 3
  • WhatsApp Görsel 2025-11-23 saat 01.58.04_a407b182.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-11-23 saat 01.58.04_a407b182.jpg
    67,2 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler