Merhaba arkadaşlar,
Liseli kardeşime telefon almamız gerekiyor ancak bu iki model arasında kaldım.
Xiaomi daha iyi ekranı, Snapdragon SoC'si ve bataryası yüzünden daha mantıklı geliyor ama eski konularda herkes yazılımın ve kameranın kötü olduğundan bahsetmiş. Bu sorun HyperOS 2.0 güncellemesinden sonra hala var mı?
POCO telefonlarda Custom ROM yaygınlığı ve kalitesi çok daha iyi oluyor. İyi bir şeyler çıkana kadar belki Xiaomi. EU ROM yükleyebilirim diye düşündüm ama bilemedim. Hem garanti gidecek hem de yine de HyperOS tabanlı olacak diye.
Samsung gerçekten daha akıcı ve premium hissettiriyor mu?
Exynos çipler zamanında çok kötüydü: Düşük performans, kötü şebeke ve çok kötü güç yönetimi. Bu sorunlar hala Samsung tarafında devam ediyor mu yoksa gerçekten çözdüler mi?
Bu seçimi yapmak zorunda kalanlar, ne aldığınızı ve nedeninizi paylaşabilirseniz sevinirim.
Çocuk çok fotoğraf çekmiyor ancak sürekli YouTube, Instagram ve arena breakout diye bir şey oynuyor. Açıkçası oynamasını pek istemiyoruz ama iyi, 3-4 yıl akıcı kalabilecek bir şey olmalı.
Kamera hiç kullanmıyor ama malum ergen, büyüyor, ileride kullanabilir. O zamanda vasat ötesi bir şey olmasın.
Kısacası:
POCO'nun kötü dediği kısımları vasat mı yoksa sadece S24e göre bir tık daha mı kötü?
Samsung alanlar kötü özelliklerini görmezden mi geliyor yoksa Exynos işlemcilerde bu sorunlar gerçekten çözüldü mü?
Düzgün yazılımlı bir POCO F7, Samsung'dan üstün sayılır mı yoksa el işçiliği ve bu kamera yüzünden yine de günlük seçim düzeyinde olmaz mı?
Kusura bakmayın biraz uzun bir post oldu ama yine de yardımcı olabilirseniz sevinirim.