POCO X3 bootlader kilidi açma garanti dışı bırakır mı?

283764

Hectopat
Dün POCO X3 cihazıma 12.5 güncellemesi geldi yapmaz olaydım. Telefon Bluetooth hataları, yavaşlığı demiyorum zaten, sabit 120FPS aldığım oyunda şimdi 80'i geçemiyorum, arayüz acayip kasıyor. Bende eski sürümü mi Türkiye forum diye bir yerden indirdim güvenli mi ondan bile emin değilim. Fastboot ile atmak istediğim zaman bootlader kilit uyarısı verdi. Sorum su şimdi. Bootlader kilidini açmak garanti dışı bırakır mı, açıp ROM'u yükleyip sonradan tekrar kilitleme şansım var mı?

Garanti dışı bırakır kesin bilgi tekrar kilitleyemezsiniz kitleseniz bile yaptığınız işlem fark edilir.

Garanti umrumda değil tek sorun güvenlik bootlader kilit açmak ve sonradan kapatmak güvenlik ile ilgili bir zafiyeti olur mu
Bootloader kilidi açıkken güvenlik zafiyeti oluşabilir ama kilidi açıp tekrar kilitlemek tek başına bir sıkıntı oluşturmaz. Kilidin açık olduğu esnada verified boot devre dışı kaldığı için telefonun evil maid attack gibi saldırılara karşı savunmasız kalabilir.

Edit: Kuracağın rom custom rom ise bootloader kilitlemeyi desteklemesi gerekiyor, kilitlemeyj desteklemesi içinse user build (userdebug build rom'lar kilitlenemez) olması ve düzgünce imzalanmış (recovery'nin de rom'un da) olmasi gerekiyor. Tabii bazi telefonlar tüm bu koşulları karşılasan bile custom rom ile kilitlemeyi destekleyemeyebiliyor. Araştırmanı iyi yap ve telefonunu riske atma.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…