POCO X3 GT MIUI 14'te kasıyor

BukoBabeyy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Poco X3 GT
MIUI 14
256/8
Sitede yeniyim, yanlışım olursa düzeltin.
Aktif olarak kullandığım POCO X3 GT cep telefonum sürekli olarak donuyor ve takılıyor.
Özellikle arayüz içinde takılmalar söz konusu.
Kuzenimin 8 yıllık iPhone 7 Plus telefonu bile benimkinden hızlı.
Sorun şu uygulamadan kaynaklı:
"Pil ve Performans" isimli uygulama.
Bu uygulamanın arka planda işlediği veriler, sistemi gereksiz yoruyor ve durduk yere takılmalar oluyor.
Bu uygulamanın verilerini sildikten sonra belli bir süre telefon yağ gibi akıyor.
Özellikle oyunlarda bir yarım saat kadar akıyor. Sonra bir anda arayüz 60 Hz oluyor, oyun donuyor, ciddi anlamda 80 FPS kaybediyorum.
Bu uygulamayı root ile silebilir miyim?
Ya da root olmadan silebilir miyim?
Çözümü bilirkişilerden rica ediyorum.
MIUI 14 kullanıyorum, 256/8 RAM modeline sahibim.

Şaşırmadım işlemci yorulmuş gayet normal uzun süreli kulanımlarda bende yaşadım önce dur telefonu sıfırlayabilirsin kısa çözüm uzun yöntemler için cihaza root atıp bir güzel elden geçirebilmek lazım bazı dosyalar gereksiz bunları düzeltirseniz ama yanlış bir hata cihazı çöp edebilir ve işlemci için soğtucu alın kaliteli bir şey alın zoinco alacaksanız dikkat edin Çin malı alacaksanız memo CX07 olabilir. Ben bunu nasıl çözdüğümü anlatabilirim isterseniz.

Şaşırmadım işlemci yorulmuş gayet normal uzun süreli kulanımlarda bende yaşadım önce dur telefonu sıfırlayabilirsin kısa çözüm uzun yöntemler için cihaza root atıp bir güzel elden geçirebilmek lazım bazı dosyalar gereksiz bunları düzeltirseniz ama yanlış bir hata cihazı çöp edebilir ve işlemci için soğtucu alın kaliteli bir şey alın zoinco alacaksanız dikkat edin Çin malı alacaksanız memo CX07 olabilir. Ben bunu nasıl çözdüğümü anlatabilirim isterseniz.

Hocam vallahi bıktım Xiaomi cihazların donma kasma sorunlarından.
Fan kullanıyordum ancak sinirlenip kırdım.
Memo isimli fanı almayı düşünüyorum evet.
Ancak yazılım ile çok rahat hallolur bence bu iş, çünkü gereksiz bir dünya uygulama var. Ve bunların hepsi RAM tüketiyor. Siz nasıl çözdünüz bu sorunu? Kullandığım telefonu ilk sahibinden aldım 2022 de alınmış az oyun oynanmış fazla yorumlamış bir cihaz. Tabii bilemeyiz.

Hocam vallahi bıktım Xiaomi cihazların donma kasma sorunlarından.
Fan kullanıyordum ancak sinirlenip kırdım.
Memo isimli fanı almayı düşünüyorum evet.
Ancak yazılım ile çok rahat hallolur bence bu iş, çünkü gereksiz bir dünya uygulama var. Ve bunların hepsi RAM tüketiyor. Siz nasıl çözdünüz bu sorunu? Kullandığım telefonu ilk sahibinden aldım 2022 de alınmış az oyun oynanmış fazla yorumlamış bir cihaz. Tabii bilemeyiz.

Elimde Samsung Galaxy A13 G80 modeli vardı ikinci el yorulmamış ben emülatör oyunları oyunları yüksek FPS de oynamak için root atmayı düşündüm ana menüde 15 FPS gereksiz kasıyordu 2 ay root atmaya uğraştım sonunda atıım gos adlı sistemi sildi bir Game Booster yazdım temel olarak içinde Red Magic Android 14 bir game bosterini flaşlamyı denedim olmadı bir şekilde halletim sistemi bayağı pürüssüzleştirdim gereksiz bir ton dosya sildim cihazın her şeyini OC ladım işlemciyi 3.0 GHz kadar çıkardım aşırı ısınınca 2..94 düşürdüm kernel işini ben yapmadım arkadaşa yaptırdım sağ olsun Samsung One UI sistemi çok fazla güvvvenli olduğunu anladım onların çoğunu kaldırdım aşırı fazla kasıyordu ama işlemci 12nm olduğu için fazla ısınıyordu soğtucumuda güçlendirdim yeni fan aldım termal macun polimer falan hallettim ama soğtucusuz çalıştırmıyordum zor oluyordu çünküü 2.00 GHz'den 2.94 kadar yükseldi ısı fazla hatta ekran yanıyordu yeni takıyordum kasa düzeni yaptım telefon yerine kasa oldu bir süre sonra telefon dayanamdı artık normal hale çevirdim rootlu ama 2.00 GHz yerine 2..22 kadar çıkardım GPU ise 950 MHz'den 975 yaptım bu proje benim 1 yılımı falan aldı çüünkü plansız gittim şu an ekranı kırıldı mecbur Infinix GT 30 Pro alacağım.

Elimde Samsung Galaxy A13 G80 modeli vardı ikinci el yorulmamış ben emülatör oyunları oyunları yüksek FPS de oynamak için root atmayı düşündüm ana menüde 15 FPS gereksiz kasıyordu 2 ay root atmaya uğraştım sonunda atıım gos adlı sistemi sildi bir game booster yazdım temel olarak içinde Red Magic Android 14 bir game bosterini flaşlamyı denedim olmadı bir şekilde halletim sistemi bayağı pürüssüzleştirdim gereksiz bir ton dosya sildim cihazın her şeyini OC ladım işlemciyi 3.0 GHz kadar çıkardım aşırı ısınınca 2..94 düşürdüm kernel işini ben yapmadım arkadaşa yaptırdım sağ olsun Samsung One UI sistemi çok fazla güvvvenli olduğunu anladım onların çoğunu kaldırdım aşırı fazla kasıyordu ama işlemci 12nm olduğu için fazla ısınıyordu soğtucumuda güçlendirdim yeni fan aldım termal macun polimer falan hallettim ama soğtucusuz çalıştırmıyordum zor oluyordu çünküü 2.00 GHz'den 2.94 kadar yükseldi ısı fazla hatta ekran yanıyordu yeni takıyordum kasa düzeni yaptım telefon yerine kasa oldu bir süre sonra telefon dayanamdı artık normal hale çevirdim rootlu ama 2.00 GHz yerine 2..22 kadar çıkardım GPU ise 950 MHz'den 975 yaptım bu proje benim 1 yılımı falan aldı çüünkü plansız gittim şu an ekranı kırıldı mecbur Infinix GT 30 Pro alacağım.

Maşallah hocam helal olsun size. Bende POCO X3 Pro kullanırken kernel vs. uğraştım brick olmuştu çok zor düzeldi bir daha uğraşmadım uğraşmam. Samsung candır ya sadece arayüzünü sevmiyorum yoksa S22 Ultra falan almayı düşünüyorum. iOS çakması bir sistem arayüzü yapsalar anında geçerim hem Android olup hep iOS çakması bi MIUI var başka yok oda berbat..

Maşallah hocam helal olsun size. Bende POCO X3 Pro kullanırken kernel vs. uğraştım brick olmuştu çok zor düzeldi bir daha uğraşmadım uğraşmam. Samsung candır ya sadece arayüzünü sevmiyorum yoksa S22 Ultra falan almayı düşünüyorum. iOS çakması bir sistem arayüzü yapsalar anında geçerim hem Android olup hep iOS çakması bir MIUI var başka yok oda berbat.

Hocam yaşım küçük LGS'ye hazırlanıyorum yazamadım vallahi ben parasızlıktan internet kafe de yaptım ailem zengin olsa da bana ayıracak kadar paraları dahi yok bence Samsung al ya da Infinix GT 30 Pro al ben alacağım ama burs kazanırsam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı