Custom ROM POCO X3 Pro crDroid ROM nasıl kurulur?

BukoBabeyy

Hectopat
Daha fazla  
Hocalarım telefonda şu an stock MIUI 13.0.1 sürümü mevcut. Durduk yere ısınıyor. Kendi kendine şarj yiyor. Araştırmalarım sonucu en stabil çalışacak ROM crDroid oldu ilk kez ROM kuracağım telefona ve daha önce de hiç ROM kurmadım bootloader kilidi kapalı evde bilgisayar yok akrabaların birinden bilgisayar bulacağım öyle açacağım o kilidi. Lazım olacak tüm dosyaları indirdiğimi düşünüyorum.
İndirmek istediğim ROM.
Gapss dosyası.
TWRP dosyası.
MI Unlock uygulamasının dosyası (gerekeceğini sanmıyorum)
Ekran görüntüsü aşağıda.

Herhangi bir anlayışlı tane tane anlatan rehber videosu vs. varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Daha önce hiç yapmadım bilmiyorum.

Cihaz yurt içi Türkiye cihazı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-06-23-00-39-55-796_com.mi.android.globalFileexplorer.jpg
    51,5 KB · Görüntüleme: 115
Dostum bu işte bende varım Redmi Note 7 bende crDroid Android 13 kuracağım ve yedekledigim dosyalar görüyorsun fotoğrafta
Ben TWRP de hata vs almamak için (çünkü crDroid sitesinde OrangeFox turuncu TWRP) oneriliyordu bende onu kuracağım. Bir şey olursa diye MIUI romuds indirdim Mi Flash ile geri dönüş yapacağım.

Resmi web sitesinde Firmware dosyası varsa onu da indir ve kur. Wipe kısmından hangi seçenekleri sileceğin oda resmi sitede yazıyor sonra ise ROM'u kur FW dosyasini kur GApps kur ve format data yao reboot System ve kurulum bitti.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videolu halide burada mevcut cihazlar nerdeyde aynı çokkda bir değişim olmaz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-06-23-01-14-44-853_ru.zdevs.zarchiver.pro.jpg
    51,7 KB · Görüntüleme: 74
Ayarlardan güncelleme kısmından mevcut sürümü indirsek olurmu hocam ve FW nedir tam olarak

Ayarlardan güncelleme kısmından mevcut sürümü indirsek olur mu hocam ve FW nedir tam olarak.

Bende şimdi cihazı modelinize baktım sadece bende FW gerekiyormuş Firmware demek donanım ve yazılımın stabil çalışması için gerekn bir şey ancak POCO X3 Pro için CrDroid'in sitesinde öyle bir şey yok. Yüksek ihtimalle koymadiysalarsa gerek yok demektir. Videoyu izleyip aynı adimlari yaparsanız sorun kalmayacaktır.

Hocam kafamı karıştırdınız şimdi herşeyi baştan soruyorum siz Redmi cihazınızı bir kenara bırakınız. Ben sadece twrp dosyasını ve gapss dosyasını indirdim. Bu duruyor telefonda ve yapmam gereken tek şey şuanda bilgisayara bağlayıp bootloader açmak değilmi? Ha birde geliştirici seçeneklerinden OEM açmak. Ve ilişkisi varsa usb hata ayıklama?

Evet hepsini doğru anladınız sonra da OrangeFox kurup videodaki adımları izleyin.

Evet hepsini doğru anladınız sonra da OrangeFox kurup videodaki adımları izleyin.

Zaten TWRP ile benzer yapıya sahipler OrangeFox biraz daha kapsamlı ve ayrıca bootlooder kilidini açmayı da YouTube'dan bulup öğrenin onu açmak içinde mi tool uygulamasıni indirin.

Y

Yani kısaca yapmanız gerekenler:

Bootlooder kilidini açmak (bl)
OrangeFox kurmak
Ve videodaki adımlari izlemek.

Allah razı olsun hocam custom ROM inşAllah sorunsuz olursa yine yazacağım buraya ekran görüntüleri paylaşacağım.
Bu arada hocam Poco X3 Pro için OrangeFox TWRP indirme linki varmı acaba ?

Hocam benim anladığım kadarıyla OrangeFox (Turuncu TWRP) zip uzantılı dosyayı şuan apk olarak indirdim telefonuma. Bu 1 ikincisi istediğim custom Rom zip uzantısı ile apk olarak indirdim oda telefonumda şuan. Son olarak Flame Gapss indirdim çünkü crDroid de gapss yokmuş zip uzantılı o dosya var benim şuan yapmam gereken şeyler telefondan OEM kilit açma yı etkinleştirmek ve bootloaderi etkinleştirmek sonrasında videodaki gibi adımları uygularsam başarılı bir şekilde ROM kurulmuş olacak...

Son düzenleme:

OrangeFox'u kurmanız lazım onu da YouTube'dan bulup yapabilirsiniz. Sonra OrangeFox'u kurunca atmış olduğum o videodaki adımları birebir izleyin ve ROM bitmis olacaktır.

OrangeFox'u kurmanız lazım onu da YouTube'dan bulup yapabilirsiniz. Sonra OrangeFox'u kurunca atmış olduğum o videodaki adımları birebir izleyin ve ROM bitmis olacaktır.

Sürekli YouTube'a yönlendiriyor gibi oluyor ama burada anlatmak vs teker teker zor izleyerek daha kolay anlarsınız. Ayrıca telefon OrangeFox'dayken telefonu kullanamayacaksiniz yani işlemleri başka bir cihazdan izleyin veya kağıda not alın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linkte bırakayım YouTube'da güzel bir video buldum gayet kapsamlı.

Son düzenleme:
Hocam peki bootloader süresi ne kadar ben açtığımda 3 gün beklemem gerekiyormu açılması için hesap eklemedim daha bu süreç nedir nasıl oluyor benim bilgisayarla işim 10 dakika değilmi.

Evet bilgisayardaki işiniz kısa ancak süre degişebilir bazıları 72 saat yani 3 gün bazılari 1 hafta diyor. Bu sureyi öğrenmek içinde bilgisayar lazım siz en iyisi 1 hafta bekleyin öyle bilgisayarda kilidi açın. Veya imkanınız varsa bilgisayardan süreyi kontrol edin. Mesela bende dün gönderdim onay bekliyorum bootlooder kilidinin açılması için.

Hocam peki bootloader süresi ne kadar ben açtığımda 3 gün beklemem gerekiyor mu açılması için hesap eklemedim daha bu süreç nedir nasıl oluyor benim bilgisayarla işim 10 dakika değil mi?

Mobil veri ile hesap ve cihaz ekle deyip ekleyin aşağıda başarılı oldu yazısını gördüyseniz yeterli olacaktır. 2 3 defa göndermeyin kilit açma süresi uzayabilir. Çinliler sinirlenmesin bize .d

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…