Custom ROM POCO X3 Pro crDroid ROM nasıl kurulur?

Kopyalayın. Ama bootloader açma işlemi değişti diye duymuştum. O cihaz için de aynı mı bilmiyorum ama.

Geriye beklemek kalıyor ayarlarda başarılı yazmasını bekleyeceğim. Salı günü yine bakacağım başarılı dediği esnada tamamdır.
Hocam peki beklemeden yapma şansımız varmı ?

Geriye beklemek kalıyor ayarlarda başarılı yazmasını bekleyeceğim. Salı günü yine bakacağım başarılı dediği esnada tamamdır.
Hocam peki beklemeden yapma şansımız var mı?

Maalesef onay süreci var beklememe gibi bir şans yok sadece bu durum Xiaomi de var cihazlar 3.parti yazılım ile degistirmesinler diye bir de güvenlik amaçlı bootlooder kilidi açık cihaz dosya erişimine açık oluyor.

Maalesef onay süreci var beklememe gibi bir şans yok sadece bu durum Xiaomi de var cihazlar 3.parti yazılım ile degistirmesinler diye bir de güvenlik amaçlı bootlooder kilidi açık cihaz dosya erişimine açık oluyor.
Anladım. Öyleyse 3 gün sonra deneyeyim peki bilgisayardan nasıl bakabilirim süreye bağlamammı gerek yoksa mi hesabıma girmek yetermi ?

Anladım. Öyleyse 3 gün sonra deneyeyim peki bilgisayardan nasıl bakabilirim süreye bağlamammı gerek yoksa mi hesabıma girmek yeter mi?

Kilidi açmayı program ile deneyeceksiniz o size hata verecek hata kısmında süre yazması lazım.

Denemeyim hocam bence 1 hafta bekleyeyim ondan sonra direkt bağlayım bilgisayara açayım 5 dakikada.

Yani siz bilirsiniz hocam seçim sizin.

Denemeyim hocam bence 1 hafta bekleyeyim ondan sonra direkt bağlayım bilgisayara açayım 5 dakikada.

Hocam ekleme yapıyorum
Ben geçen hafta cumartesi bootlooder açma isteği gönderdim pazartesi akşamı PC'ye bağladım ve bootlooder kilidini açtım. Normalde süreye bakacaktim bir baktım kilit açıldı
Yani sizde isterseniz deneyin boşuna beklemeyin.

Not: Ben crDroid Android 13 kuracaktım crDroid açılmadı kaç kez kurmayı denedim ancak açılmadı. Çoğu forumdada hata verdiği belirtilmişti. Garanti olsun diye bende PixelExperience ROM dosyasınıda indirmiştim. Onu kurdum. Sonuçta MIUI bir daha dönmek istemedim. Demek istediğim sizde garanti olsun diye yedekte bir ROM tutun.

Tabi karar sizin isterseniz 1 hafta bekleyin.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim hocam. Garanti olsun bence.
LineageOS kursam olur mu sorun oluyor mu? Pixelde Google uygulamaları bazen arka planda RAM kullanabiliyor stabilite düşebilir. Bir de GApps ve crDroid dosyasını aynı anda kuracağım. Eğer sorun olursa GApps ve crDroid ROM'u nasıl temizleyeceğim? Pixel de GApps yüklü diye biliyorum. Ve rehber var ayrıntılı sitede.

Tabii ki de sizin kararınız garanti olsun

Arka planda RAM kullansa bile MIUI'dan bin kat performanslı zaten POCO X3 saf Android için fazlasıyla güçlü yani PixelExperience yüklerseniz öyle RAM konusunda vs pişman kalmazsınız.
Ayrıca en az 10 tane uygulama açtım hiçbiri (son uygulamalar kısmından kapatmazsaniz) kapanmıyor arkada açık kalıyor. Yani stabilite iyi bayağı. (animasyonlar, uygulamalara giriş çıkış açılış vs gayet kararlı)

O ROM'u bilemiyorum YouTube'dan cihazınızın modelini yazıp performansına bakabilirsiniz.

ROM'u yüklemeden önce uyguladığınız şeylerin aynısını yapın. Format data sonra dalvik/art cache, cache, System, vendor, data bunları wipe kısmından aynı şekilde silerseniz sistem vs hiçbir şey kalmaz. GApps paketleride dahil.

Evet pixelrom zaten Google telefonların işletim sistemi yani Google uygulamaları yüklü geliyor. Bazıları yüklü değil örneğin YouTube haritalar Drive vs onları da Play Store'den yükleyin.(GApps paketi olmadan olay Store geliyor)

Biraz uzun oldu ama net açıklama yapmak istedim. D

En performanslı çalışan crDroid hocam. Kullandığım uygulamalar Instagram WhatsApp en ama en çok PUBG Mobile. Telefonu koyduğumda şarj yemesin yani. Durduk yere ısınıyor telefon. Ek olarak MIUI arkada uygulamaları sürekli çalıştırıyor bataryam 1 haftalık Deji batarya eskiden 6 saat ekran süresi verirken şimdi 8 saat ekran süresi veriyor günde en fazla 2 şarjla sabah 9'dan akşam 12'ye kadar götürsün istiyorum ama maalesef gereksiz fazla şarj yiyor. Google arayüzünü çok seviyorum indirmeside CrDroid'e aynı mantıkta mı? Güzce anlatan bir rehber videosu buldum dinleyerek öğrendim az da olsa.

Çoğu rom aynı yöntemle kurulur zaten dediğim şeyleri (wipe) kismindan silin ve format data olan kısma girip (yes) yazın böylece işletim sistemi vs kalmicak sonrada (install) kısmından gidip romu kurun sonra çıkmadan format data (yes) yapın. Sonrada reboot system ve bukdr google logosu geldimi hayırlı olsun pixel experience.
Ha eğer crdroid istiyorsanız ilk onu deneyin illa bende çöktü diye sizdede öyle olacak diye birşey yok sadece çalışmazsa elinizde koca bir tuğlayla kalmayın diye dedim.d

Wipe kısmındaki bölümler:

1. Dalvik: Android'in eski sanal makinesi olup, Java uygulamalarını çalıştırmak için kullanılırdı.
2. Cache: Uygulamaların ve sistemin sık kullanılan verileri geçici olarak depoladığı hızlı erişim alanıdır.
3. Data: Uygulamaların kullanıcı verilerini ve ayarlarını depoladığı alandır.
4. System: Android işletim sistemi dosyalarının bulunduğu bölümdür.
5. Internal Storage: Kullanıcıların uygulama ve medya dosyalarını sakladığı cihazın dahili depolama alanıdır.
6. Vendor: Cihaz üreticisinin donanım sürücüleri ve özelleştirilmiş yazılımlarını içeren bölümdür.

İnternal stroge cihazın hafızasıdır onu sıfırlamayın.
İlk wipe işlemlerini yapın sonrada romları bilgisyardan cihazın hafizasina atin!
Çünkü wipe işlemleri cihazda ne varsa siler.
SD Card da var ancak onunla bir işimiz yok.
Burfa sadece dalvik, cache, data, System, vendor bukdr bunları seçip oku yana kaydırın sonra install kısmından ROM'u kurun ve format data yes yazıp onaylayın sonra reboot System böylece kurulum bitti.

Format data: İşletim sistemini silmez sadece sıfırlar. Nasıl MIUI ayarlardan sıfırla yapıyorsak aynı o şekil bizde ROM kurarken sıkıntı çıkmasın diye işletim sistemini sıfırlayıp öyle giriyoruz. (İşletim sistemi gitmez sadece format)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…