Custom ROM POCO X3 Pro'ya PixelExperience nasıl kurulur?

AsilThing

Hectopat
Daha fazla  
Selam, POCO X3 Pro telefonum var ve PixelExperience yüklemek istiyorum. (Custom ROM) hem arayüzünü çok seviyorum hem de MIUI'nin baglarından bıktım artık. Hazır X3 Pro da güncelleme almayacakken Custom ROM atmayı düşündüm. Telefondan anlarım ama konu yazılım olunca biraz yardım almam gerekti. Telefonu sıfırlamam gerekir mi veya kasar mı? Veya başka Custom ROM atmamı mı önerirsiniz? (LineageOS gibi) (Bir de en başta açılırken bu cihazın orijinal yazılım programını kullanmıyorsunuz gibi bir uyarı veriyor ya o gelir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.)

Son düzenleyen: Moderatör:
PixelExperience yerine EvolutionX, Derpfest ve CrDroid öneririm. X3 Pro telefonumda EvolutionX kullanıyorum ve memnunum. (son güncellemede şarj etmeme problemi geldi ama diğer güncellemede düzeltirler diye düşünüyorum.)

Diğer ROM'ları bilmem, ben kullanıyorum, gayet de memnunum.

En son Custom ROM kullandığımda Derpfest'in özellikleri çok iyi gelmişti (sınırsız Google Fotoğraflar vs) ve root atmama rağmen cihaz sertifikası uçmamıştı . Bence zamanla hepsini dene sonra en uygun olanında kal. WhatsApp'ı rootlu cihazlarda Neo Backup ile komple uygulama+data olarak yedekleyebilirsin(%100 bir garantisi yok, ben yaptığımda çalışıyordu) (Neo backup'ı F-Droid'de bulabilirsin).

Kardeş önerin için sağ ol ama ben şunu soruyorum: Herhangi bir bug olur mu, açılırken hata verir mi ve sıfırlamam gerekir mi? Ben sıfırlamak istemiyorum da.

Custom ROM kurarken format data ve wipe yapman lazım, her şey silinir.

Custom ROM kurarken format data ve wipe yapman lazım, her şey silinir.
Zaten biliyorum format atıldığını, ama bir arkadaşım format atmana gerek yok dedi. Gerek varmış. Peki verileri nerede yedekleyebilirim?

Rehberi Gmail, fotoğrafları ve WhatsApp'ı Drive'a yedekle.
Onlar yedekli zaten. ben uygulamalardan, uygulama ayarlarından falan bahsediyorum. Onları yedeklemenin bir yolu yok mu? Annem batarya değişimi için teknik servise götürdü, gözümün önünde format atılmasına rağmen tıpatıp aynısıydı, hiçbir eksiği yoktu. Onun gibi bir şey yapılamaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…