Çözüldü Poco X5 Pro performansı düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cübbeli Federal

Hectopat
Daha fazla  
Elimde Poco X5 Pro modelli bir telefon var. Alalı 2 yıl oldu. Daha birkaç güne kadar hiçbir şeyi yokken şu birkaç gündür donma, kasma ve ciddi performans düşüşleri yaşıyorum. YouTube'tan birkaç Xiaomi kasma-donma konulu video seyrettim fakat nafile. Modelinin Xiaomi olması ve 2 yıl kullanmış olmam biraz vadesinin dolduğunu gösteriyor fakat öğrenciyim ve telefon değiştirme imkanım pek yok şu an. Önerebileceğiniz bir şeyler var mıdır Technopath ailesi?

Yaşadığım başlıca sorunlar:
- Misal YouTube'dan bir video seyrederken YT'den çıkıp başka bir uygulamada 1 dakikadan az bir süre geçirdikten sonra YT'ye tekrar girdiğimde uygulamanın en baştan açılması. Yani uygulama arkaplan devamlılığı yok ve bu sorun tek YouTube'da değil, anlaşılır bir örnek olsun diye bunu örneği verdim.

-Herhangi bir uygulamadan çıkıp ana ekrana gelince ana ekrandaki uygulamaların hepsinin gözükmesi yerine tek tük gözüküp, geri kalanların ise teker teker gözükür duruma gelmesi.

-Spotify'da müzik çalarken başka bir uygulamaya girdikten birkaç dakika sonra müziğin durması. (şu anda bu yazıyı yazarken durması gibi...)

Ve sinir bozucu bir kasma ve donma olayları...
Aslında bunlarla alakalı birkaç gün öncesine kadar hiç bir sorunum yoktu, hepsi düzgün bir şekilde çalışıyordu.
Bnların hepsi artık telefonun performansının düşüp, eski gücünde olmadığı için bu güçsüz durumları sergilediği açık. Bu performansı yeniden ayaklandıramaz mıyım?

*(işe yarar mı bilmiyorum ama telefonun "Güvenlik" uygulamasındaki telefon optimizasyonu %83 olarak gösteriliyor. Birkaç kez "optimize et" tuşuna bassam da değer değişmedi.)

Son düzenleme:
Çözüm
Yeniden başlattıktan sonra yine böyle devam ediyorsa cihazı sıfırlayıp tekrar kurmanı öneririm. Ayrıca mevcut MIUI veya HyperOS sürümü ne?
2.0.10.0 HyperOS kurulu hocam. Maalesef sonraki HyperOS sürümünü alamayacakmıș telefonum.
Onun harici garip bir biçimde yeniden başlatınca tekrar su gibi akmaya başladı cihaz, bu kadar mı fark eder .
Şaka bir yana neden aklıma gelmedi yeniden başlatmak acaba. Ayrıca bir telefonu yeniden başlatmak bu kadar etki ediyor muydu performansına yahu?

Bunlara gerek kalmadığına sevindim hocam.
İşlemcisi iş görür hala ömrü var 2-2.5 sene. İşlemciden kaynaklı olduğunu zannetmiyorum.
Yazılımsal hata yüzünden olabilir. Telefonu yeniden başlatmayı denemediyseniz deneyin.
Telefonun kendini zorla kapatmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için ses arttırma, azaltma ve güç tuşlarına ekran gidene kadar basılı tutun (eğer yaramazsa ses kısma + güç tuşu olabilir). Telefon kendini aniden kapatacak. Güç tuşuna basılı tutarak tekrar açın. Belki yarayabilir bir ihtimal.
Muhtemelen yazılımsal bir hatadan veya bir uygulamadan (çok zor ihtimal) ötürü.

Yeniden başlattıktan sonra yine böyle devam ediyorsa cihazı sıfırlayıp tekrar kurmanı öneririm. Ayrıca mevcut MIUI veya HyperOS sürümü ne?

Sıfırlamak bence en basit çözüm olur. Belki arka plan işlem sınırını kapattığınızdan bunlar olabilir ama siz kapatmadıysanız kendi kendine olacağını sanmıyorum. Sıfırladığınızda da düzelmez ise Custom ROM'a geçebilirsiniz. UFS 2.2 kullanıyor belki bundan da kaynaklı olabilir.

2.0.10.0 HyperOS kurulu hocam. Maalesef sonraki HyperOS sürümünü alamayacakmıș telefonum.
Onun harici garip bir biçimde yeniden başlatınca tekrar su gibi akmaya başladı cihaz, bu kadar mı fark eder .
Şaka bir yana neden aklıma gelmedi yeniden başlatmak acaba. Ayrıca bir telefonu yeniden başlatmak bu kadar etki ediyor muydu performansına yahu?

Bunlara gerek kalmadığına sevindim hocam.

Çözüm

Arka planı sıfırlıyor gibi düşünebilirsin. Sorun devam ederse temiz kurulum yapmanı öneririm.

Arka planı sıfırlıyor gibi düşünebilirsin. Sorun devam ederse temiz kurulum yapmanı öneririm.
Peki MIUI'nın güvenlik uygulaması hakkında bir bilginiz var mıdır hocam? Mesela ne kadar faydalı bu uygulama üzerindeki işlevler; optimizasyon, virüs taraması vb. gibi?

Bir uygulama hatası veya yazılımsal hata oluştuğu zaman arkada sürekli o hata dönüp duruyor. Yeniden başlattığında her şey kapanıp tekrar başlıyor bu da sorunu çözüyor. Telefonlardaki "... saatinde otomatik yeniden başlatma" ayarları bu sorunların düzelmesi için var. Basitçe çözüldüğüne sevindim.

Ben de çok sevindim hocam. Yoksa sıfır kurulum yapıp bir günüm eski düzeni getirmeye gidecekti. Teşekkürler yardımlarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…